Най-прекият път към прецизното земеделие минава през НИК Избрана

Компанията вече е официален представител на Muller Elektronik за България и Румъния

Лили Мирчева

От този месец портфолиото на НИК нарасна с още една марка. „Ние ставаме официален представител на Muller Elektronik /Мюлер Електроник/ за България и Румъния“, съобщи за в."Гласът на фермера" Тодор Шишков, търговскидиректор на НИК. На 10 септември в обучителния център NIK Academy на компанията в шуменското село Изгрев бе даден стартът на ново сътрудничество, което ще доведе до цялостно решение за прилагане на прецизно земеделие в българските стопанства.

DSC 7633 1 1

Новината бе предизвестена още през 2017 г., когато Trimble, чийто дистрибутор у нас повече от десетилетие е НИК, обяви придобиване на немския производител на контролери в земеделието – Muller Elektronik. Като част от стратегията за европейския пазар немската компания избра пазарното й представяне в България и Румъния да бъде поверено на НИК, която е водещата в прецизното земеделие у нас.

Известен факт е, че компанията Trimble, която предлага технологии за прецизно земеделие, през 2015 година пусна на пазара първия Android базиран дисплей за навигация за земеделски машини, който днес е един от дисплеите с най-много функционалности. Сред тях са възможност за автоматично завиване в края на реда, приложение на материали с променлива норма и много други.

Muller Elektronik от своя страна е немска семейна компания с дългогодишни традиции в областта на оборудването за управление и контрол на земеделските обработки. Повече от 40 години развива и произвежда оборудване за първоначално вграждане в марки като Claas, Amazone, Horsch, Tecnoma и други. Компанията има голям принос в развитието на ISOBUS протокола, който осигурява комуникацията на различни машини, без значение от производителя. Това позволява използването на един терминал за няколко инвентара, като по този начин се улеснява работата.

DSC 7544 1

Сливането на двете големи компании осигури разработване на иновативни решения, подходящи за земеделски производители от цял свят, давайки им възможност да интегрират и използват разнообразни хардуерни и софтуерни продукти в различни марки селскостопанска техника. Резултат от сливането ще е по-лесното интегриране на технологиите за прецизно земеделие с различните инвентари и трактори.

„За нас партньорството с Trimble осигурява достъп до най-добрата GNSS технология на пазара, а в комбинация с нашите ISOBUS решения предлагаме най-голямото портфолио в областта на прецизното земеделие. За българския и румънския пазар се доверихме на НИК, който е пазарен лидер и компания, която не продава само оборудване, а вижда прецизното земеделие като цялостен кръг от решения“, сподели Хайнер Гротенхофер, търговски мениджър в Muller Elektronik.

„Смятам, че комбинацията от лидера в GPS оборудването – Trimble и компанията, която има най-голяма роля в контролерите на европейските производители на инвентари - Muller Elektronik, би ни дала възможността да обхванем на 100% всички нужди на нашите клиенти, свързани с прецизното земеделие“, коментира Шишков. По думите му новото партньорство ще осигури пълни решения за прецизно земеделие, по-лесно управление на инвентари от различен тип операции в едно стопанство. „Това е синергия от нашите умения и знания за пазара на селскостопанска техника и техническите решения, които Muller Elektronik предлагат“, обясни търговският директор на НИК.

DSC 7625 1 1

„Оттук нататък сервизното обслужване на всички продукти за продадени до този момент навигации, ще става в НИК. Клиентите не би трябвало да имат никакви притеснения относно поддръжката на оборудването. Всички те ще получават пълна подкрепа при всеки евентуален проблем, който срещат“, заяви Шишков.

Екипът на НИК е преминал редица обучения от специалисти на Muller Elktronik за да бъде максимално подготвен за предстоящата есенна кампания. Серията обучения ще продължи и с клиентите на компанията – фермерите у нас, които искат да правят модерно и ефективно земеделие.

Прочетена 1274 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта