Техниката на Kverneland поставя стандарти в индустрията Избрана

Испанецът Хосе Гарсия, който вече 12 години управлява земеделски стопанства у нас, споделя защо е избрал сферата на земеделието в България и с каква техника предпочита да работи

Хосе Гарсия е испанец по произход, но съдбата го довежда до България. И ето че вече 12 години той управлява земеделските компании Дурум България 2007 и Дурум България 2008, които заедно обработват малко над 55 000 дка в региона на Плевен. Доволен е от развитието на компаниите у нас и смята, че може още поне 12 години успешно да развива земеделие в България. От опита си до момента споделя, че в българското земеделие среща работливи хора, с желание за развитие и голям потенциал – именно това е и една от причините, която го кара да продължава да работи и живее в България, а не в Испания, Гърция или Румъния, където също осъществява бизнес отношения с различни компании.
Стопанският двор на Дурум е разположен близо до Никопол. В стопанството не залагат на най-новата техника като трактори и инвентари, но затова пък залагат на надеждни и работещи системи, които да им служат дълги години. Есенната сеялка Kverneland е една от първите покупки в стопанството, управлявано от Хосе. След малко повече от 10 години работа със сеялката, тя все още е негов незаменим помощник на полето. Отличава се с изключително добро семеполагане при есенниците и надеждност, въпреки че вече далеч не е сред най-новите модели. Но пък внедрените в нея технологии са се превърнали в стандарт за индустрията, а това е една от отличителните черти на Kverneland.
DSC03012Освен надеждна сеялка, едно модерно стопанство не може и без дисплей за навигация и управление. В тази сфера Хосе Гарсия се доверява на оборудването на американската компания Trimble, чийто партньор в България вече над 12 години е НИК. Навигациите дават спокойствие на Хосе, че работата на полето ще бъде извършена прецизно, сеитбата ще бъде извършена в необходимите кратки времеви интервали. Комбинацията между есенна сеялка Kverneland и работа с 2.5 см точност са едно от конкурентните предимства на стопанството в борбата с времето и през тази есен.
„В стопанството разполагаме с 4 инвентара Kverneland – сеялка за есенни култури, две сеялки за пролетни култури и 7-корпусен плуг. Според нас Kverneland e топмарката при инвентарите в земеделието” – споделя Хосе Гарсия на базата на своя дългогодишен опит.
На въпроса „Защо България?” – Хосе отговаря: „Земеделието в България се отличава с голяма рентабилност и добра възвращаемост на инвестициите. Това мога да го кажа от опита, който имам в страни като Испания, Румъния и Гърция. Секторът с услугите е много развит и заедно с добрите почвено-климатични условия дават един много добър потенциал за развитие на земеделието в страната“.
Като управител на инвестиционно дружество, Хосе е човек, който преценява всеки риск, преди да предприеме някакво действие. Именно заради това покупката на инвентар с марката Kverneland е показателна. Ето и аргументите за избора на Хосе: „Избрахме Kverneland заради предложеното от тях съотношение цена-качество, което лично аз смятам, че е най-доброто на пазара. Изключително качествени инвентари на много добра цена!“
Земеделието е бързоразвиващ се отрасъл и предлага добро развитие на всеки, който желае да се развива в него – от собственик на стопанство до механизатор или агроном. В своето стопанство Хосе не поставя граници пред хората, които желаят да се развиват, но споделя убеждението, че желанието за работа и усъвършенстване е ключово за успеха на всеки един човек.
Питаме Хосе Гарсия какви тенденции и промени забелязва той напоследък у нас. “През последните няколко години наблюдавам оттегляне на хората от селските региони, което води до липсата на млади хора в земеделските стопанства. Вкарването на иновативни технологии ще допринесе за по-голям интерес на младите, интелигентни хора в земеделието, но е нужна, разбира се, и предварителна подготовка и обучение – споделя той. – Новите технологии улесняват много работния процес, стига човек да знае как правилно да ги използва, за да може да извлече максимума от тях и да улесни своето ежедневие, като същевременно повишава продуктивността. „
Правилната техника и оборудване, съчетани с уменията за правилната им експлоатация, могат да дадат на всеки един земеделец конкурентно предимство, убеден е той, като допълва с няколко препоръки: „Тъй като сме много доволни от Kverneland, бих искал да ги препоръчвам на всеки земеделец. Целият ни инвентар с марката Kverneland, включително торачката Vicon, която притежаваме, са изключително лесни за работа.”

етикети:
Прочетена 2429 пъти Последно променена в Понеделник, 03 Декември 2018 14:56
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта