Manitou - телескопичните товарачи за професионални земеделци Избрана

Manitou - телескопичните товарачи за професионални земеделци

Дългоочакваният MLA-T 533 товарач с чупеща рама от Manitou e вече тук

Изцяло обновен с множество впечатляващи функции

Компанията представи на пазара новия си товарач с чупеща рама чрез официалния дилър за България – ЗЛАТЕКС ООД.

Пазарът на телескопични товарачи в цял свят расте неудържимо. И няма как да е иначе. Независимо от вида на земеделското стопанство, то има нужда от телескопични товарачи. Може дори да се каже, че телескопите са в основата на всяко производство. Изследване показва, че дори при намалена покупателна способност, фермерите предпочитат да обновят именно телескопичните товарачи в стопанствата си. Затова и почти няма компания, произвеждаща земеделска техника, която да не отдели в своето портфолио достойно място на телехендлерите. Основен играч на този пазар, както по света, така и в България, разбира се е Manitou. Това е най-предпочитаната марка от българските фермери през 2018 г  - с 88 продадени машини.

Гамата товарачи MLT, носеща показателното име NewAg (ново земеделие) дава отговор на всички настоящи и бъдещи потребности на земеделците от цял свят, а сега и с напълно нов модел.
С не лесен за изговаряне номер, MLA-T533-145V+ е преработен из основи, но взаймства предимства в дизайна от предишни популярни модели на Manitou. Това, което е най-важно като новост при машината  е неговата нова непрекъснато променлива трансмисия (CVT).
mla t 533 145 vp cab 001Мanitou отново представя един  много качествен продукт – MLA-Т 533, който може да вдигне 3.3 тона на 5.2 метра височина. Най-голямото предимство на новата машина е нейната CVT трансмисия. Тази трансмисия вече е инсталирана на най-големия телехендлер от MLT серията и е доказала своята надеждност и лекота на работа.
MLA-T533-145V + е снабден с 4-литров двигател Deutz с мощност 143 к.с. и въртящ момент от 550 Нм при 1600 об/мин, отговарящ на екологични норми Етап 4, с третиране на изгорелите газове чрез adBlue.
mla t 533 145 vp cab 002Връзката на двигателя с трансмисията е посредством хидростатична помпа Rexroth, която захранва двойка двигатели Rexroth. Уникалното на системата е, че при тръгване или при дейност, в която се изисква високо ниво на теглителна сила, и двата двигателя се включват. При движение с над 20 км/ч и там, където е необходима повече мощност за работа с хидравличните функции на товарача, само един двигател завърта предавката.
Това не се отразява на управляемостта на товарача и всичко се случва неусетно за водача, който може да се съсредоточи върху работата, знаейки, че двигателят и трансмисията работят по най-ефективния начин за захранване на машината.
Наличието на еко-режим не ограничава производителността, но се забелязва спад от 200 до 300 оборота в минута при повечето задачи, като спадът се наблюдава и при движение с 40 км/ч при 1900 оборота в минута. Това намаление на оборотите постига до 12% икономия на гориво.
ДВИГАТЕЛЯТ И ТРАНСМИСИЯТА РАБОТЯТ МНОГО ДОБРЕ ЗАЕДНО
като осигуряват предостатъчно въртящ момент и мощност, когато е необходимо, а в добавка с различните опции за шофиране насочват мощността там, където операторът се нуждае от нея. Това е от полза за потребителите, които имат разнообразни задачи за изпълнение. Да се свикне с връзката между газта и спирачката, е бърз процес и много подобен на системата на CVT тракторите, с добри спирачки и възможност за inching.
Хидравличните функции се обработват от помпа за отчитане на натоварването с капацитет 158 литра на минута. Използването на ръчно подаване на гориво прави операциите лесни и бързи. Ръчната дроселова клапа се използва само за управление на хидравличните функции, без да се дава никакъв принос към движението напред. Това означава, че настроените обороти са винаги достъпни за задействане на стрелата и прикачното оборудване, без да се налага да се използва педалът за газта. Разбира се, товарачът може да се управлява и с крачния педал на газта, но след като сте използвали ръчната газ за кратък период от време, се свиква лесно да контролирате всички функции, тъй като потокът винаги е с постоянна скорост.
Умното регулиране на потока към прикачното оборудване се контролира чрез два набора в кабината, които позволяват да се изберат различни скорости на потока за линиите на изпращане и връщане. Това е особено полезно при задачи, като работа със срязващо прихващане, при която дълъг и бавен сряз ще доведе до по-добро натоварване, но е необходимо бързо разтоварване. Същата настройка може да се използва и отзад, например за повдигане на товарен борд.
Регенеративната хидравлика привежда стрелата до изходна позиция чрез помощта на гравитацията, което отнема само 5,1 секунди при максималната височина.
ХИДРАВЛИКАТА Е ПРЕЦИЗНА И ЛЕСНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ ЧРЕЗ ДЖОЙСТИКА
mla t 533 145 vp engine 003Хидравличните заключващи щифтове за прикачени устройства са включени в стандартното оборудване. Стандартно, товарачът е снабден със система за лесно свързване, която събира цялото налягане от спомагателните връзки, което го прави удобно за разкачане на маркучи от „главата“ на стрелата и има бутон за това зад предния калник.
При създаването на шасито, производителят е вдъхновен от колесните си товарачи от миналото, където няма осцилация (вибрация) при свързващата осова точка. Вместо това предната част на товарача само се завърта при управление, а задният мост се накланя. Според Manitou това увеличава структурната здравина в свързващата осова точка, като позволява двете половини на машината да са на по-голямо разстояние една от друга. Това съответно намалява напрежението върху свързващите пинове.
СВЕТЛА И ПРОСТОРНА, КАБИНАТА НА MLA-T 533 Е ОТЛИЧНО МЯСТО ДА ПРЕКАРАТЕ ЕДИН ДЕН В РАБОТА
Товарачът има отличителният за Manitou джойстик за управление (JSM), който пасва удобно в ръката . С цел по-лесен достъп, управлението на машината е съсредоточено основно в подвижния подлакътник. Кабината е оборудвана още с пневматична седалка, bluetooth радио с външен микрофон, климатик, електрически огледала, LED работни светлини и окачване на стрелата.
Що се отнася до видимостта от кабината, тя е много добра. Ясният изглед към предните колела и надолу по страните на наклонения капак в задната част правят размера на машината по-компактен, отколкото е.
Видимостта към повдигната кофа също е много добра и като опция фирмата може да постави чистачка, която да поддържа горното стъкло чисто. Достъпът до кабината е лесен. Дълбоките канали на стъпалата осигуряват добро сцепление за краката. Кутията за съхранение, която се ползва и като седалка, е достатъчно голяма, за да побере обяд за няколко души, а може и да се охлажда с помощта на климатичната система.
Със своята CVT трансмисията, мощна хидравлика, широка и удобна кабина, Manitou MLA-T 533 – 145 V+ е най-доброто предложение на пазара за товарачи с чупеща рама, на което може да се разчита.
Manitou MLA-T 533 – 145 V+ ще намерите във всички представителства на Златекс ООД в цялата страна.

Прочетена 3111 пъти Последно променена в Вторник, 05 Февруари 2019 21:31
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта