Има решение за проблемите с работната ръка Избрана

Квалифицираните кадри са шансът на българските земеделци да бъдат успешни и устойчиви в бизнеса си, благодарение на NIK Academy

Липсата на обучени и квалифицирани кадри в селското стопанство е един от най-задълбочаващите се проблеми през последните години. Стига се до там, че фермери набират кадри от Украйна, Молдова и Турция.

В същото време модерните техники и новите технологии като прецизното земеделие и дигиталните решения навлизат с бързи крачки в реалността на българския земеделски производител.

43c107b0 e882 46be b83c 3af0c8449b6e

За да успее да ги внедри в стопанството си и да ги прилага, така че да спечели от тях, той има нужда от задълбочени знания и практика. Това трябва да важи и за всички работещи с новите технологии във фермата, най-вече механизаторите и агрономите в стопанството.

Инвестицията във високотехнологична техника изисква и добре обучен персонал, които да може да си служи с нея. И на този проблем вече има решение.

За да улесни стопаните и да им вдъхне кураж да се обърнат към иновациите и бързо развиващите се решения за по-успешно и устойчиво земеделие, НИК създаде специален обучителен център за прецизно земеделие – NIK Academy.

bd7d8a4c 29ae 4d59 b52f b90fe3826a8d

„Академията е оборудвана с демо зали за упражнения със специално изготвени тренажори, като в съседство има земеделски парцели, на които чрез съвременната техника, налична в базата, може да се извършва практика и така да се види ползата и съответно да се тренира в максимално използване на капацитета на оборудването, което ние предлагаме“, каза Иво Куманов, управител на НИК.

Вече втора година в обучителния център се провеждат занимания с български и чуждестранни фермери за работа с иновативните технологии, новостите в прецизното земеделието, добри практики при торенето и грижата за посевите, предлагани от НИК, а темите на обученията са:

- Обучения по прецизно земеделие с Trimble - торене, сеитба и пръскане;

- Добри практики в торенето с AgroBalance;

- Обучения за ефективно пръскане с Berthoud и други.

6f467219 f60c 4e82 aebc 8e044716a26f 11111

Заради натовареното ежедневие на хората, заети в стопанствата, в Академията са разработили обучения в рамките на от един до три дни. Така ценното време за работа на полето не се отнема, а новите знания, придобити в Академията, са обобщени и могат да се приложат на практика веднага.

Фермерите могат да избират времето и вида на обучението, така че то да е максимално полезно и да надгради вече придобитите знания.

Oт тази година в обучителния център предлагат и изнесени обучения на място при клиента.

Доверихме се на Академията, тъй като разполага с подготвен персонал от професионалисти, които да обучат нашите механизатори за работа с решенията за прецизно земеделие на НИК, които ползваме. Хората ни споделят, че са научили как да работят с дисплеите на Trimble, които ще използват в предстоящата кампания, разказва земеделец, избрал да обучи механизаторите си в Академията.

А от своя страна от НИК заявяват: „Ще се радваме да Ви подадем ръка, защото в NIK Academy сме отдадени на това да даваме знания и опит в сферата на прецизното земеделие, с цел резултатите на полето да стават все по-добри и по - добри".

етикети:
Прочетена 1050 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта