CNH произведе първите резервни части за трактори, принтирани на 3D Избрана

Бързото производство и икономията на средства за производство са предимствата на 3D технологията за принтиране на CNH Industrial за производство на резервни части.
Производството на резервни части по традиционния метод изисква много машини, хора и време. Частите, произведени по метода на 3D принтирането, се произвеждат бързо с помощта на Computer-Aided-Design (CAD) софтуер. Производството на резервна част по този метод отнема от 24 до 36 часа.
Други предимства на триизмерното принтиране са високата прецизност на произведените елементи, както и бързото производство на малко бройки от желаните части.
Засега от компанията не дават снимки на частите, нито съобщават дали те ще струват по-евтино или по-скъпо от тези, произведени по традиционния начин. Известно е, че първите произведени пластмасови части ще бъдат използвани в автобуси и земеделски машини.
От  CNH Industrial, в която влизат Case IH, New Holland и Steyr, съобщават, че за в бъдеще възнамеряват да произвеждат пълната гама резервни части по този метод, като дори се търси начин да се принтират и метални резервни части.

 

Прочетена 931 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта