Какво ново при интелигентните инвентари на SIMA 2019? Избрана

Представяме ви машините и продуктите на компанията Kverneland, които направиха впечатление на Международното изложение по агротехника в Париж, в унисон с трендовете и посоката на развитие на света, а именно дигитализация и дори изкуствения интелект

И тази година SIMА – Международното изложение за агротехника в Париж, бе събитие пълно с изненади и интересни за земеделските производители новини. Влизайки в палата 6 на огромния изложбен център в Парка на експозициите, впечатление правеха няколко щанда – един от тях бе на Kverneland – компанията, която тази година чества 140 години от основаването си от Оле Габриел Квернеланд.

И тъй като първият продукт на компанията през 19-и век бе плугът, няма как да не обърнем внимание на това какви са съвременните плугове и какво отличава тези машини на Kvernelandот от всички останали. Първата отклика е стоманата – тя се произвежда по специална рецепта и се закалява по уникална за бранда технология, която се пази в тайна. Втората – това е възможността им за ISOBUS управление, директно от кабината или, иначе казано, – интелектът.

æìêîèÇ i Plough 1

Първият ISOBUS съвместим пуг, който компанията представи на пазара през 2016 година, и днес бе едно от по-интересните неща на SIMA, уникални за Kverneland. Посетителите имаха възможност да видят моделa Kverneland 2500 i-Plough®, който се предлага във версии с 4 до 6 работни тела, които благодарение на ISOBUS управлението влизат в браздата за рекордно кратко време. ISOBUS терминалът дава възможност за изключително лесно настройване на плуга – само с едно докосване.

„Златният“ състезателен плуг на Kverneland, който очаква следващия световен шампионат по оран, естествено, не можеше да бъде подминат от никой посетител.

æ¼á ç½aÔÑ ½Òú 1

По време на SIMA от Kverneland представиха нов продукт в сферата на почвообработваща техника и ISOBUS съвместимостта, а именно култиватора Turbo T i-Tiller.

Kverneland Turbo T i-Tiller е проектиран, за да осигури най-доброто качество на работа с най-висока производителност, като същевременно обезпечава най-ниските разходи за работа. По тази причина настройките на дълбочината и нивелирането се управляват директно от кабината на трактора от ISOBUSтерминала. Регулирането на дълбочината е свързано с динамичния контрол на сцеплението в движение, с цел пестене на гориво. Автоматичната защита от претоварване, наречена Auto-Protect, защитава рамката на машината. Динамичният контрол на сцеплението (Dynamic Traction Control) и автоматичното настройване на дълбочината (Auto-Depth) при фиксирането на дълбочината и нивото на Turbo T i-Tiller спестяват време и увеличават работната скорост.

Работната дълбочина на машината и височината на нивелиращото оборудване се регулират лесно чрез натискането само на един бутон на терминала. С функцията Smart System автоматично се настройват всички хидравлични цилиндри на Turbo T i-Tiller, а регулирането на дълбочината отпред / отзад може да се направи по всяко време, дори и по време на движение в зависимост от почвените условия. Интелигентната система на Turbo T i-Tiller го прави гъвкав и ефективен, като в същото време спестява гориво, увеличава комфорта на оператора, удължава издръжливостта на машината и предпазва околната среда, като избягва компактирането на почвата.

ᬠ i Tiller 1

Новости при сеялките от SIMA

Премиера във Франция направи и високоскоростната сеялка Kverneland Optima SX в комбинация с електрически апликатор за микрогранули, който спечели награда от SIMA за иновация.

Сеялката работи със скорост до 18 км/ч, като изсяващиятапаратKverneland Optima SX осигурява оптимален контрол на дълбочината на полагане на семената, благодарение на тежестта си, като разполага и с допълнителна възможност за добавяне на натиск с още до 100 кг на всяка секция чрез система с пружина. Опорните колела осигуряват ефективно следване на контурите на терена, което в комбинация с тръбичката за семеполагане, която е точно 2 см след основния сеитбен диск, предоставя високо качество на сеитбата.

В тази сеялка е внедрена патентована технология на задвижване на изсяващияа парат seeding heart на Kverneland с минимум триене. Характерно за нея е, че работи без триене, което води до ниска консумация на енергия. Именно поради това Optima SX работи без генeратор.

Представеният от Kverneland Group на SIMA 2019 електрически апликатор за микрогранулирани торове, подходящ както за Optima HD-II, така и за Optima SX изсяващи апарати, е награден с Bronze Award за иновации.

Той осигурява защита на оператора и по-добър контрол при приложението на микрогранулите. ISOBUS връзката позволява спиране и пускане на редовете индивидуално, което осигурява висока точност в края на реда, без пропуски или презастъпвания, както и спиране при навлизане в релсите при релсова сеитба.

æìêîèÇ Optima SX 1

Новости при есенните сеялки

Сред новостите на SIMA бе и есенната сеялка Kverneland u-drill 4001F – сгъваем модел на добре познатата есенна сеялка на марката u-drill с работна ширина 4 метра, която се сгъва до транспортна ширина, подходяща за движение по пътищата в Европа и у нас. Сеялката се предлага в два модела: стандартен u-drill 4001F и u-drill plus 4001F, който позволява едновременно използване на семена и тор.

В основата на u-drill е комбинация от агресивна секция с дискова брана с 460-мм дискове, последвана от голям пакър и CD-колтър за най-точна подготовка на семенните легла и полагане на семената. Резервоарът е с вместимост 3000 литра, като захранва един ELDOS за модела за семена и две ELDOS, дозиращи устройства при версията за семена и тор.

u-drill4001F като „плюс” версия предлага възможност за внасяне на тора едновременно със семената. В зависимост от изискванията, u-drillplus 4001F може да постави тора чрез дисковата брана, с оглед създаването на торово депо между редовете на сеитбата. Алтернативно, торът може да се смесва със семената и да се прилага в една и съща линия от двойните колтърите.

æìêîèÇ u drill plus 4001F 1

Обновена серия прикачни пръскачки с новите модели iXtrackТ3 и iXtrackТ4

Съссвояинтелигентен, компактендизайн и обемот 2600 и 3200 литра в комбинация с високотехнологични характеристики, iXtrack T3 отговаря на изискванията на фермерите, с мисъл за пръсканетоднес и утре. Транспортната ширина на този модел е 2,55м, а височината само 3,20 м, коитов комбинация с ниския център на тежестта осигуряват отлична стабилност.

 „IXtrack T3 е разработен в сътрудничество с фермерите и е проектиран с фокус върху къс, нисък и компактен дизайн в комбинация с високотехнологична електроника и удобство за потребителя”, казва Jeroen van Turenhout, старши продуктов мениджър. iXclean Pro е следващото поколение на добре познатата автоматична система за управление на клапаните от Kverneland. Това означава, че всички функции могат да се управляват от кабината. Превключването между пълнене, разбъркване, пръскане, разреждане, изплакване и почистване на резервоара е изключително лесно: само с натискането на един бутон.

IXtrack T3 има една централна рамка, която е изработена от здрава стомана с по-голяма гъвкавост и издръжливост, за да устои на въздействията на модерното земеделие с по-висока скорост на движение, както на полето, така и на пътя. Пръскачката има нисък център на тежестта и компактни размери за по-висока работна скорост, безопасен транспорт и лесно паркиране в двора.

Прецизно пръскане – оптимална производителност на щангата, благодарение на окачването с паралелограми, което е активно както на полето, така и по време на транспорт. Този тип окачване дава оптимална стабилност с ограничено вертикално движение на щангата с цел минимизиране на отклоненията във височината на пръскане, което дава като резултат по-добро покритие на посева.

Серията iXtrack T3 е 100% съвместима със стандарт ISOBUS, което означава лесно включване и пускане с IsoMatchTellus GO или PRO или друг сертифициранот AEF терминал, като например терминалите на Trimble или Muller Elektronik. Моделът поддържа различни опции за прецизно земеделие, включително функциите GEOLIFT, GEOCONTROL и дори GEOSPRAY, която позволява индивидуално спиране на всяка една дюза.

Kverneland разширяват своята серия iXtrackT за прикачни пръскачки с представянето на модела iXtrack T4 model. Моделът идва с размери на резервоара 3400, 4000 и 4600 литра и размер на щангата от 18 до 40 метра, с което той предлага една изключително добра продуктивност в съчетание с топтехнология за пръскане и системи за прецизно земеделие.

æ¼á iXtrack T4 1

Tехнологията Boom Guide System осигуряваизключително добро управление в многоразлични и предизвикателни полеви условия, което позволява на оператора да остане фокусиран върху пръскането. Във версията Boom Guide ProActive системата реагира активно на движенията на пръскачката и щангата в хибриден модел за осигуряване на оптимално поведение на щангата при пръскане и гарантиране на високо качество на обработката.

ISOBUS решения от Kverneland

Последно поколение терминал за управление на инвентарите, IsoMatchTellus PRO със своите хардуерни и софуерни възможности предоставя на земеделците всички възможности за управление и прилагане на прецизно земеделие, директно от кабината на трактора.

Водено от новите технологии, прецизното земеделие има огромно отражение върху традиционните методи и начини на обработка на земята по цял свят. Съвременните земеделци изискват по-голяма ефективност, по-голяма лекота при оперирането с машините с цел постигане на по-висок добив. За да отговорят на тези нужди, от Kvernelandразработват новия универсален терминал IsoMatchTellus PRO – център на свръзка на всички ISOBUS машини и платформа за приложения за прецизно земеделие. Бързината е от ключово значение в цялата гама продукти IsoMatch и именно заради това в новия терминал е вграден четириядрен процесор, който да гарантира бърза реакция и безпроблемно използване на полето, като времето за стартиране на терминала е по-малко от 30 секунди.

æ¼á IsoMatch Tellus Pro 1

Терминалът IsoMatchTellus PRO предлага всичко, от което един земеделски производител се нуждае, за да вземе максимума от своите машини и посеви, в това число оптимизиране на разходите за торене, химикали и семената чрез използването на автоматичен секционен контрол и приложение на променлива норма. Със своя екран, който позволява два изгледа едновременно, терминалът IsoMatchTellus PRO дава възможност да се контролират две машини или два процеса едновременно.

Мобилните приложения на Kverneland, които улесняват ежедневието на земеделците!

В тон с тенденцията за все по-голям фокус върху мобилните устройства и смарт телефоните, които навлизат във всеки аспект на нашия живот, от Kverneland предлагат няколко решения, които имат за цел да улесняват ежедневието на фермерите и работата им на полето. Всички те са достъпни безплатно в App Store и Google Play Store, като те позволяват лесно калибриране на инвентара при смяна на тора или семената и предоставят лесен начин за калкулиране на спестяванията при приложението на умни инвентари в различните земеделски операции – торене, пръскане, сеитба и други.

Прецизно земеделие с едно натискане на бутон с IsoMatch Grip

Това ISOBUS съвместимо устройство е създадено с мисъл за комфорта на оператора. С ергономичен дизайн и пълна свобода при управлението на 44 различни функции от едно място е уникално за сектора решение, което е разработено от специализираното звено за електроника в механизацията – Mechatronics, в структурата на Kvernelandи дъщерните ѝ компании. Този своеобразен джойстик е съвместим с всички ISOBUS терминали и инвентари Kverneland, като позволява по-интуитивно управление от всяка една точка на полето – във или извън кабината, и в радиус от няколко метра до самия инвентар с цел по-голямо удобство и безопасност.

Като компания с дълга, 140-годишна история, Kvernelandе един от водещите брандове в производството на инвентари в Европа. Неговото развитие през годините е в унисон с трендовете и посоката на развитие на света, а именно дигитализация и дори изкуствения интелект, ако така може да наречем инвентар, който сам определя къде с каква норма да натори на база на „знанията“, които притежава за съответното поле. В 21-ви век дори сектори като земеделието усещат навлизането на изкуствения интелект, с подобряване на използваните материали като количество с цел извличането на по-качествен краен продукт с по-нисък първоначален ресурс.

Прочетена 998 пъти Последно променена в Сряда, 13 Март 2019 15:25
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта