HORSCH получи наградата "Машина на годината" на Агритехника 2019 Избрана

HORSCH получи наградата "Машина на годината" на Агритехника 2019

С новостите си за изложението в Хановер германският бранд търси отговор на предизвикателствата, пред които е изправено съвременното земеделие

Ася Василева
Тодор Петров
Наши спец.пратеници в Хановер, Германия

„Земеделието е изправено пред невиждани досега сериозни предизвикателства“. Това каза Михаел Хорш, основател и собственик на немската компания HORSCH, пред европейските аграрни журналисти при представянето на новостите на бранда за международното изложение за селскостопанска техника Агритехника 2019 в Хановер. Нашият домакин изтъкна, че никой досега не си е представял, че климатичните промени ще се развиват толкова бързо. И изрази мнение, което лично аз винаги съм споделяла и подкрепяла – „Всички казват, че през 2050 г. световното население ще се увеличи до 10 млрд. души и че трябва да се произвежда все повече земеделска продукция. Но това не е така – и днес се произвежда достатъчно храна, но огромна част от нея се изхвърля, защото бедните нямат пари да си я купят. Въпросът е да се произвежда качествена храна. И това трябва да стане без фанатизъм. Тук имат място и конвенционалното, и биологичното земеделие. Затова посоката на търсене на нашите инженери, въплътена в новите продукти, които представяме, е хибридното земеделие – най-доброто от двата вида. HORSCH винаги е бил лидер, когато става дума за отговор на новите предизвикателства!“

Ключовото изискване при създаването на техниката с марка HORSCH e стремежът към опазване на почвата и околната среда.

IMG 2215 2

2019 година е истински фойерверк от новости за компанията. Новите машини бяха представени на изложението Агритехника 2019.  Те са резултат от сериозната развойна дейност на компанията, в която работят повече от 50 инженери и в която само тази година са вложени 10 млн. евро. По време на Агритехника 2019 немската компания HORSCH показа цялостни решения в сферата на модерното земеделие – иновации в почвообработката, сеитбата и растителната защита.

На щанда на компанията на най-голямото агроизложение в света повече за новостите на бранда ни разказа Петя Дайнова, представител на HORSCH за България.

Horsch Transformer – МАШИНА НА ГОДИНАТА 2020


Ще започнем с машината, за която компания HORSCH получи на Агритехника 2019 наградата "Машина на годината 2020"  в номинацията "Механична борба с плевелите” за култиватора Transformer VF (VariableFrame).
 "Серията от три машини ѝ– иглената брана  Cura ST, Finer LT и култиваторът Transformer VF (VariableFrame) на HORSCH е създадена, тъй като на пазара се наблюдава активна тенденция за забрана на много химически вещества и препарати. По този причина борбата с плевелите вече трябва да се извършва все повече с машини", коментираха представители на компанията.
 Transformer VF има ширина на междуредията от 25 см до 90 см, тоест може да се използва при различни култури. Максималната работна скорост на машината е 12 км/ч.
 "Машината е предназначена не само за борба с плевелите, но и за допълнително загърляне на растенията и аериране на почвата, което повишава минерализацията", добавят от производителя.
Най-важното при тази иновационна машина е, че високоспектърните камери различават засятата култура от плевелите и позволяват машината да извършва изключително прецизна обработка при висока скорост. Освен това култиваторът е разработен така, че да позволява смяна на вида и броя на работните органи според изискванията на зърнопроизводителите, на база спецификите на почвата и засятата култура.

HORSCH Maestro

Важен акцент на Агритехника 2019 бе и представената нова сеялка за редови култури HORSCH Maestro .От сезон 2020-21 г. новото при тази популярна серия ще бъде изборът между две модификации. Земеделците ще могат да избират между модел, при който са налице 2 големи бункера един до друг – за семена и за тор; или модел със стандартен бункер + кутии на изсяващите секции.

Най-важното за новата сеялка HORSCH Maestro е, че вече ще включва 2 системи за дозиране: чрез вакуум и чрез изстрелване с въздух. В тази връзка немските инженери са изобретили и изцяло нов дозиращ диск, който е без допълнителни настройки.

 

IMG 2224 2
Horsch Maestro по избор ще е оборудвана със системата AUTO FORCE, която е снабдена със сензори и упражнява автоматичен и най-прецизен контрол на натиска върху изсяващата секция, като в реално време отчита плътността на почвата. Така се гарантира полагането на семената при еднакви условия , което води до равномерното им поникване и по-нататъшно еднакво развитие. Предимството за земеделски стопани, използващи тази система, се потвърждава от по-добрите добиви.
Сеялката HORSCH Maestro е подходяща за директна сеитба на всякакви видове култури, като компютърните модули позволяват автоматично следене на сеитбената норма.

PRONTO

Интерес на щанда на HORSCH на Агритехника 2019 предизвика и сеялката PRONTO NT . При нея вече са добавени голям шнек за зареждане на двоен бункер и разнообразие от вълнообразни дискове (Coulters), които спомагат за качествена сеитба с минимална обработка, както и за директна сеитба.

IMG 2229 2

Серията PRONTO може да бъде оборудвана със системата RowControl, която извършва прецизен секционен контрол със затваряне до 1 секция. Въздухът и семената, които циркулират във системата, се отвеждат обратно чрез байпас в разпределителна кула,  като по този начин не се променя сеитбената норма в отделните редове.

HORSCH AVATAR 4.16 SD

HORSCH показа и сеялка, която се очаква да спечели много нови клиенти, развиващи No-Till земеделие в България. Това е новият моделHORSCH AVATAR 4.16 SD.
Сеялката е с нов троен бункер, съдържащ раздели за 60% семена за основна култура, 10% за междинна култура и 30% за торовнасяне. Премиум опция при този модел е, че може да се избира електро-хидравлична система за избор на дълбочината на междинната култура.

HORSCH CULTRO

Новост на щанда на HORSCH беше и новата сечка HORSCH CULTRO за качествени обработки на растителни остатъци след жътва на рапица, слънчоглед и царевица. Показаният модел на Агритехника 2019 беше с работна ширина от 12 метра и два реда спираловидно разположени ротационни сечки.

НОВА САМОХОДНА ПРЪСКАЧКА LEEB 6.300 PT и 8.300 PT

Най-същественото при новите самоходни пръскачки HORSCH Leeb PT са гъвкавост и комфорт по време на прецизно пръскане. Гъвкавостта се изразява във възможността за избор на различни обеми и материал на резервоарите, задвижването и просвета на машината. Комфортът на движение е на съвсем ново ниво чрез новата концепция ComfortDrive.

IMG 2217 2

При новите пръскачки HORSCH Leeb PT има промяна почти във всеки болт. Онова, което се запази, е ненадминатото, уникалното за бранда и отличено с много награди водене на щангите BoomControl – той вече ще важи и за размер на щангите до 42 м с до 42 частични ширини. Изцяло нова разработка е и задвижването на машината ComfortDrive с централна рама и хидропневматично самостоятелно окачване на всяко колело с активно регулиране на нивото. Това допринася за изключителен комфорт при управление на шосето, полето и наклонени терени.
За оптимално разпределение на тежестта е приета концепцията за изнесена напред кабина.Тя е изцяло нова, с отлична видимост и комфорт. Лесно, сигурно и комфортно управление на функции на РТ бе задачата, която трябваше да бъде решена при конструиране на новия лост за управление ErgoArm. Новата кабина отговаря на изискванията за защита, категория 4. Двигателят е със степен 5 на отработените газове, мощността му е 310 к. с. и оптимално се вписва в цялостната концепция на Leeb PT .

Гъвкавост, която отговаря на клиентските потребности, се вижда в обема и материала на резервоарите. Предлага се с 6000-литров резервоар от полиетилен и 8000-литров от неръждаема стомана. Двете версии имат системата за непрекъснато вътрешно измиване CCSPro с комфортно управление от кабината и автоматични програми. За голяма производителност се грижи и центробежната помпа от неръждаема стомана с мощност от 1000 л/мин.

Ключовите аспекти, върху които  се концентрира HORSCH при разработването на своите машини, на Агритехника 2019 на Агритехника 2019 са прецизност, качество на работа, ефективност.

IMG 2229 2
„ Ако говорим за почвообработка, в момента най-голямото предизвикателство пред нас е предстоящата забрана на глифозата. Вече започнахме да разработваме машини, предназначени за земеделие без глифозат, работим и върху промени на вече познатите на земеделците Joker, Cruiser, Terrano. Прецизността е основният ни фокус при сеитбената техника. Целта ни е да няма припокривания, нито незасети участъци. С увеличаването на продуктовата гама целим да отговорим на изискванията на всеки пазар с всякакви климатични и почвени условия“, обобщи новостите на щанда Петя Дайнова.

Прочетена 1371 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта