Техника за интелигентно растениевъдство Избрана

Компанията предлага модерни прецизни технологии за повишаване на защитата срещу рискове, свързани с климата и околната среда, като същевременно гарантира максимални добиви и намаляване на разходите

През финансовата 2020 година AMAZONE Group повишава приходите си от продажби до над 500 млн. евро. В световен мащаб продажбите на производителя на земеделски машини се увеличават с 15% в сравнение с предходната година.
Скокът в продажбите с 15 % направи финансовата 2020 година запомняща се за AMAZONE Group. Прихoдите на 138-годишната семейна компания нарастват значително от 467 млн. евро през 2019 г. до 537 млн. евро през 2020 г. Този резултат е историческо постижение за производителя на специализирана в земеделието наземна техника и то в година на ограничения, наложени от глобалната пандемия.
248892553 629319385107049 5646058372633111676 n„Това е отличен резултат и огромен успех за цялата AMAZONE Group и нашите партньори“, заявиха Кристиан Драйер и Д-р Юстус Драйер. „Целият ни екип направи най-доброто, за да поддържаме нормална дейност по време на пандемията. Благодарение на посветеността и дисциплината на всички наши служители, както и на нашите търговски партньори, успяхме да избегнем забавяне в производството и изпълнихме всички поръчки“.
Ключов принос в ръста на продажбите има разширяващото се международно присъствие на AMAZONE Group. С дял на износа от  80 % и широко портфолио, обхващащо всяка големина стопанство, AMAZONE притежава изпреварваща конкуренцията позиция на всички големи експортни пазари. Отчетлив ръст на продажбите на земеделски машини през 2020 година е постигнат в Германия, Дания, Белгия, Русия и Австрия, както и във Франция, Полша и Великобритания.
Понастоящем в компанията работят общо 1900 служители навсякъде по света, с което числеността на заетите остава стабилна.
Въпреки предизвикателствата на пандемията, през 2020 г. AMAZONE успява да завърши по план редица важни инвестиционни проекти. Открит е новият логистичен център за резервни части Текленбург-Леден, който разполага с увеличен капацитет и модерна логистична концепция, позволяваща значително по-кратки срокове на изпълнение.
Във връзка с разрастващата се международна търговска дейност AMAZONE отвори свое представителство в Украйна.
Компанията инвестира повече от 6 % от оборота си в проучвания и технологично развитие.  През настоящата година AMAZONE планира голямо разширение на своя завод в Брамше с допълнителна площ от 8000 кв. м.
248975372 1061579834669689 8096327179050741051 nAMAZONE продължава да бъде посветена на развитието на продуктовата си гама. Със своите иновативни решения компанията успява да отговори на все по-нарастващото търсене в сферата на прецизното земеделие. При торенето например, системата ArgusTwin контролира ветрилото на разпръскване чрез система от радарни сензори, като постоянно следи влиянието на променящите се свойства на тора и автоматично оптимизира режима на разпръскване. Друг пример е системата WindControl, която отчита ефекта на вятъра и автоматично регулира режима на разпръскване. Това предотвратява прекомерното или недостатъчно тороразпръскване.

248975372 1061579834669689 8096327179050741051 n siteНоваторска прецизна технология се прилага и в сферата на растителната защита. Електрическото управление на дюзите AmaSelect, комбинирано с автоматичното превключване в края на полето и на отделни секции GPS-Switch, позволява секции с ширина от само 50 cм. Това предотвратява до 85 % припокриването в клиновидни участъци или синори, като спестява до 10 % разходи за продукти за растителна защита.
При продуктовата гама за обработка на почвата, включително гамата от плугове, също е реализирано силно представяне в продажбите. Това важи и за сеялките за големи площи, които също бяха добре приети на няколко пазара, благодарение на многото различни методи за сеитба. В технологията за прецизно засяване AMAZONE постави нови критерии за прецизност и скорост с новата Precea.
От юни 2020 г. AMAZONE стартира дългосрочно изпитване на орно земеделие в опитната станция Вамберген, с помощта на машините за окопаване Schmotzer. Под наименованието Контролирано редово земеделие (Controlled Row Farming) новата система за орно земеделие се изпробва в опитните полета, като при нея всяка култура заема определени редове.
Целта на AMAZONE е да засили по-нататъшното разработване на модерни прецизни технологии за повишаване на защитата срещу рискове, свързани с климата и околната среда, като същевременно гарантира максимални добивии намаляване на разходите. Важен аспект в тази връзка е цифровизацията и свързването в мрежа на всички оперативни процеси. „AMAZONE 4.0 играе ключова роля в нашия принос в областта на софтуера, електрониката и сензорните системи за повишена прецизност, комфорт и прозрачност“, казват собствениците Кристиан Драйер и Д-р Юстус Драйер. „Нашата сила е опитът ни в областта на електрониката под формата на опитен екип от разработчици, който вече дори програмира собствени софтуерни продукти“.
Като цяло компанията предвижда много бъдещи промени в „интелигентното растениевъдство“, вариращи от модернизирани процеси на сеитба, избор на сортове и по-разнообразни сеитбообороти, до отглеждане на междинни и подсeвни култури.
Продуктовата стратегия на AMAZONE е добре приета от земеделските производители, което е отразено от ежегодно публикувания „Барометър на имиджа“ на DLG (Германската земеделска общност). В наскоро публикуваното проучване AMAZONE се класира на четвърто място и постигна най-добрия рейтинг на имиджа при средните по големина производители на земеделски машини.
Текущите поръчки при всички продуктови групи зареждат с оптимизъм германския производител за запазване на положителните резултати при продажбите и през тази финансова година.

За връзка с РАПИД КБ ЕООД – официален представител на AMAZONE за България:
тел. +359 882 714 186
http://www.rapidkb.com, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Прочетена 12663 пъти Последно променена в Вторник, 02 Ноември 2021 09:03
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.