Особености при отглеждане на пуйки

На малките пуйчета не трябва да се дава първата храна върху твърда повърхност. Оптимално решение е храната да се поставя върху мека тъкан. В противен сучай малките пуйчета могат да получат сътресение на главния мозък. Тази домашна птица е много чуствителна към шума, температурата, влагата. Бои се от дъжд, роса. Най-важни при отглеждането на пуйките са първите месеци. В това време се формират основните жизнено важни системи на организма. Постройката, в която ще се отглеждат, трябва да разполага с достатъчно място за движение и ограда около 2 м. Пуйките са способни да летят на такава височина. Помещението е необходимо да осигурява на 4-5 пуйки 1 кв.м. Птицата не обича пряката сънчева светлина поради което е необходим навес или сенчеста площадка.

Процесът на инкубация при пуйките продължава 27 дни. През това време те „забравят“ да се хранят, поради което е необходимо насила да им се дава храна.

При отглеждането на пуйки особено внимание трябва да се обърне на разделянето им по полов признак. По норма един пуяк съжителства с 4-5 пуйки. При по-голямо съотношение се увеличава вероятността за неоплоденост.

Храната трябва да бъде разнообразна, за да обезпечи хармонично развитие и растеж на птиците.

Прочетена 30609 пъти Последно променена в Неделя, 01 Декември 2013 21:41
Оценете
(8 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта