Ирландските касапи – най-добрите в света

Ирландските касапи посякоха международната конкуренция и бяха короновани като победители в световния месарски конкурс World Butcher Challenge, който се състоя миналия месец в Белфаст. Отборът от шестима мъжаги, предвождани от капитана Гарет Ландърс, сътвориха история, тъй като не само спечелиха за първи път трофея, но и участваха за първи път в подобно състезание.

Ирландия имаше впечатляващи конкуренти от отборите на 11 държави - Австралия, Бразилия, България, Франция, Великобритания, Германия, Гърция, Италия, Нова Зеландия, Южна Африка и САЩ. Всеки екип от шестима месари имаше 3 часа и 15 минути, за да превърне половин заклано говедо, половин прасе, цяло агне и пет пилета в тематични разфасовки, подобни на онези, които се продават в традиционна месарница или в супермаркет, но влагайки иновации и професионални умения.

Гарет Ландърс е месар с 30-годишен опит. Завръщайки се в родината след 12-годишна емиграция в Австралия, той откри собствен месарски магазин в град Лимерик, Южна Ирландия. „Работил съм в Австралия, Нова Зеландия и САЩ, затова знаех, че ще бъдем изправени пред най-добрите месари в света – сподели капитанът на победителите. – След Коледа с колегите ми от отбора започнахме да се събираме всяка неделя, за да тренираме, бях уверен в способностите ни, но не и самонадеян” – признава Ландърс и обобщава: „Чувствам, че тази международна титла ще издигне още повече репутацията на ирландските месарски магазини. Наградата ни е победа за цялата наша индустрия”.

Прочетена 1254 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта