От първи юли животновъдите в Германия трябва да регистрират всяка употреба на антибиотик

При отглеждането на добитък да се използват по-малко антибиотици - това е целта на новия закон за отглеждане на животни. Новата концепция се основава на единна, федерална база от данни. Поради тази причина, собствениците на животни трябва да регистрират в системата всеки случаи на употреба на антибиотик.

Последващото заключение от оперативната полугодишна честота на лечение и съставянето на национални данни, според Държавната служба за защита на потребителите и безопасност на храните (LAVES), трябва да бъдат добър показател за употребата на антибиотик и честотата на заболяванията при животните.

Според LAVES, животновъдите, които средно за всяка календарна година отглеждат повече от 20 телета на възраст до осем месеца, 20 говеда на възраст повече от осем месеца, 250 прасенца от отбиването до тегло от 30 кг, 250 прасета за угояване на тегло над 30 килограма, 1000 пуйки след излюпването им или 10 000 бройлери след излюпване, са задължени да регистрират употребата на антибиотици в системата. До първи юни те трябва да са регистрирали добитъка си в системата според вида и броя му.

Източник: https://www.topagrar.com

Прочетена 1069 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

728x90 2

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта