Минимум за 10 овце-майки се получават субсидии

Здравейте! Искам да попитам какви са възможностите за Европейска помощ за 10 овце. Не съм регистриран земеделски производител.
Въпроса задава Ерхан Юсуфоолу

Първото условие за кандидатстване за субсидии е да се регистрирате като земеделски стопанин. Съществуват няколко схеми, по които може да се кандидатства за субсидиране на овцевъдството. Ако 10-те овце, които имате, са майки, можете да подадете заявление за подпомагане по схемата за обвързано подпомагане за овце-майки. Както вече казахме, право на подпомагане имат физически и юридически лица, регистрирани като земеделски стопани с минимум 10 овце-майки. Максималното число животни по тази схема е 49 броя.
Стопанството включва всички животновъдни обекти, регистрирани на името на земеделския стопанин по реда на Закона за ветеринарномедицинската дейност, вписани в Интегрираната информационна система на Българската агенция по безопасност на храните /БАБХ/.
Овца-майка е всяко женско животно от рода на овцете, родило поне веднъж, или на възраст най-малко една година.
За да са допустими за подпомагане, животните трябва да отговарят на следните изисквания:
1. да са идентифицирани с две идентични индивидуални ушни марки, в това число животните, родени след 31.12.2009 г., да са идентифицирани с ушни марки, както следва: с обикновена ушна марка на едното ухо и с електронна ушна марка на другото ухо. Двете трябва да имат еднакъв идентификационен номер.
2. да са регистрирани в Интегрираната информационна система на БАБХ
3. да са вписани в регистъра на стопанството.
Периодът на задържане на животните е 80 дни, считано от деня, следващ последния ден за подаване на заявленията за подпомагане.
За Кампания 2015 периодът на задържане на животните е от 10 юни (включително) до 28 август (включително) тази година.
Бюджетът за кампанията е в размер на 4 611 040 евро. Ставката на глава животно се определя на база на окончателния брой допустими животни по схемата за текущата кампания.
Да кандидатствате по други схеми на подпомагане трябва да притежавате повече животни или пък стопанството ви да има над 2000 евро Стандартен производствен обем (СПО). За изчисляването му има специални таблици, но можете да се обърнете за помощ към регионалния офис на Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ), където ще получите безплатна консултация.

Прочетена 14968 пъти
Оценете
(0 гласа)

1 Response Found

  • Връзка на коментара
    Ани Събота, 08 Юни 2019 23:40

    Здравейте имам 10 кози майки 1 пръч и 4 малки,колко декара земя трябва да имам за пасище 10 декара ли е минимума или 5 декара?

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта