Най-големите биотехнологични компании създадоха уебсайт

На него могат да се задават и най-неудобните въпроси свързани с ГМО културите

Най-големите биотехнологични компании в света пуснаха сайт, предлагащ отговори на всички задавани от хората въпроси, свързани с генно модифицираните култури. Всеки желаещ може да зададе своите въпроси с помощта на специална форма в сайта. Сайтът е на адрес: www.GMOanswers.com. Неговата работа се финансира от Съвета по биотехнологична информация в който участват най-големите биотехнологични компании от цял свят. Както уверяват представителите на тези компании, те са направили този сайт, за да има по-голяма прозрачност. На самият сайт е публикувано следното изявление: Ние признаваме, че взаимодействието между нас и обществото не беше добре организирано.

Официалната дата за начало на работата на сайта е от 5 август, т. г. Тук може да се намери информация за безопасното използване на тези противоречиви култури. Организаторите на сайта се надяват, че той ще бъде основният източник на информация за използването на генно модифицирани култури при производството на храни. Земеделските производители и потребителите се надяват да получат независима оценка за безопасността и ефективността на отглеждането на генно модифицирани култури. Секретарят на Министерството на околната среда, храните и селските райони на Великобритания Оуен Патерсън, който се опита миналия месец да засили усилията за разширяване на проучванията на ГМ култури в ЕС, заяви: "Това е началото на нов разговор за ГМО."

Сайтът GMOAnswers предлага задаването дори на най-неудобните въпроси, а създателите с нетърпение очакват вашите въпроси, отговорите на които могат да се видят от всички.

етикети:
Прочетена 3583 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта