Биатлон 4D е мощното оръжие на БАСФ срещу плевелите Избрана

Хербицидът унищожава ефективно над 85 упорити нежелани растителни видове в посевите с житни култури

Агр. Петър Кръстев

За да е пълна технологията на БАСФ в зимните зърненожитни култури, компанията предлага Биатлон 4D – хербицида за широколистни плевели в житни култури.

„Въпреки че Биатлон 4D е нов продукт, той вече е толкова познат, че едва ли има фермер или стопанство, които да не го познават и да не са го ползвали“, започна представянето на хербицида Върбан Върбанов – регионален търговски мениджър на БАСФ за Южна България.

Наистина е впечатляващо, че Биатлон 4D се наложи много бързо като новия голям хербицид в България. Специалистите го нарекоха „голям”, защото той беше възприет много бързо от родните фермери, които оцениха високо неговата ефикасност. В групата на хербицидите в портфолио 2018-а на БАСФ присъстват също Палас – хербицидът за смесено заплевеляване (житни и широколистни плевели), и Дерби Супер Едно. Този арсенал е достатъчен, за да позволи на фермерите да се справят с различен тип заплевеляване, всеки според конкретните условия в съответните полета.

Биатлон 4D отбеляза невероятен ръст в площите само за една година

Още през първата година Биатлон 4D навлезе в България на 200 хил. декара. Площта беше достатъчна, за да се оцени ефективността на този хербицид при различни условия, различни видове заплевелявания, различни климатични особености, различни температури, както и възможността да бъде смесван с различни продукти. На следващата година третираната с Биатлон 4D площ нарасна на 2 млн. декара, или 10 пъти по-голяма. Това е безпрецедентен растеж за един хербицид, който се дължи на изключителния ефект на продукта.

Биатлон 4D е изключително гъвкав за приложение

Рано напролет, когато температурите започват да се променят (особено след топлата зима), се появяват плевели, които се развиват бързо. Фермерите основателно си задават въпроса – дали да влязат при температура 5 – 7°С, когато вече има заплевеляване и вредните растения отнемат от храната на културата, и дали има продукт, който позволява това? При нужда на посевите от ранно третиране, фермерите могат да използват Биатлон 4D, без да са зависими от климатичните условия, увери специалистът на БАСФ. Продуктът може да се използва при температурен диапазон от 5 до 25°С, който е достатъчно широк , за да задоволи конкретните потребности на всеки производител.

Другото важно качество на продукта е, че той не се отмива от дъжд и е удобен за пролетно време, когато е нормално често да вали.

Биатлон 4D има широк спектър на действие

Биатлон 4D има действие на над 85 плевели, които съставляват почти целия плевелен съставот широколистните видове в пшеницата. Положителните качества на този хербицид не се изчерпват само с изключително широкия спектър от атакуваните видове – лайка, врабчови чревца, паламида, лепка, паламида, подрумче и много други. Той хваща и трудните плевели, като великденче например – проблемен ефемерен плевел, който въпреки че е нисък, черпи много храна от полагащата се на пшеницата. В списъка на контролираните от Биатлон 4D влизат също теменужка, лапад, бял трън, мак, паламидата, които освен че са упорити плевели, са придобили устойчивост от използваните досега хербициди. В борбата срещу тях се препоръчва вдигането на дозите хербициди, но това води и до вдигане на разходите. Със стандартна доза Биатлон 4D има сигурен ефект срещу всички тези трудни за унищожаване плевели.

Действието на Биатлон 4D първо „удря“ вегетационния връх на плевелното растение – оттам то започва да почернява и след известно време изсъхва.

Хербицидът доказа своето действие и срещу заплевеляване с червена мъртва коприва, мак и други упорити плевели.

Ще обобщим, че с Биатлон 4D фермерите имат на разположение хербицид със силно, категорично действие, с широк спектър на контролирани плевели, пластичен, с отлична смесимост и много други положителни качества.

 

Прочетена 1908 пъти Последно променена в Понеделник, 12 Март 2018 14:52
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

728x90 2

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта