Цялостни решения и безупречни резултати срещу мана по картофите Избрана

Трите високоефективни фунгицида – Проксанил СК, Димикс 500 СК и Банко 500, осигуряват дълготрайна защита на културата

hilling potatoes

 

Картофите са култура с голямо стопанско значение за нашата страна, добре позната и традиционна с потенциал за достигане на високи добиви и приходи за земеделските стопани.

При спазване на висока технология на отглеждане – избор на подходящи сортове, отговарящи на агроклиматичните условия, добра подготовка на площите, напояване, качествени и здрави семена, оптимално торене и не на последно място правилна растителна защита за борба с болестите, неприятелите и плевелите, гарантират постигането на високи добиви и качествена продукция, а оттук и висока възвръщаемост на вложените средства. Опазването на културата от гъбни патогени е от съществено значение за формиране на бъдещия добив.

Ариста ЛайфСайънс е компания, която демонстрира, че знае как да допълва и създава за своите клиенти широка гама от продукти, отговарящи на потребителското търсене, от една страна, а от друга, – да задоволяват изцяло икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите. Продуктите на компанията гарантират по-висока възвръщаемост на инвестициите и сигурност в решенията, които вземат ползвателите.

Като компания, търсеща иновативни решения със сигурни и надеждни резултати, Ариста ЛайфСайънс предлага на българските производители на картофи фунгициди, доказали своите качества, и са еталон за борба срещу най-значимата и опасна гъбна болест по картофите – маната (Phytophthora infestans). При благоприятни условия за развитие и наличие на голям инфекционен фон тази болест може да унищожи за броени дни цели насаждения и да зарази клубените в почвата, които впоследствие могат да заразят и компрометират цели партиди при съхранение в складовете.

nightshade potato licensed

За ефикасна борба срещу маната при картофите Ариста ЛайфСайънс предлага на българските земеделски производители три високоефективни фунгицида – Проксанил СК, Димикс 500 СК и Банко 500, подходящи за включване в Интегрираните програми за растителна защита срещу картофена мана – предпочитани и широко използвани в страни със силно развито производство на картофи като Холандия, Великобритания, Полша, Германия, Франция и др.

ПРОКСАНИЛ СК е комплексен, системен фунгицид със силно изразено лечебно, предпазно и антиспорулантно действие за цялостна защита срещу болести, причинявани от гъбите от клас Oomycetes (мани) с дълго последействие. Важна особеност на продукта е, че той се поема добре както чрез корените, така и от вегетативните части на растението – стъбла и листа. Придвижва се по проводящата система на надземните части на растенията, като по този начин предпазва от заразяване и на новия прираст.

Високата ефикасност на продукта се дължи на комбинацията на две взаимодопълващи се активни вещества с различен механизъм на действие, работещи в синергизъм.

ДИМИКС 500 СК е фунгицид със силно концентрирана, висококачествена формулация, специално разработен за борба срещу мана по картофи (Phytophtora infestans) и мана по лоза(Plasmopara viticola). Има локално-системно, трансламинарно (проникващо) действие – попаднал от едната страна на листата, се придвижва до другата, като предпазва отлично цялата листна маса. Продуктът позволява да се ползва самостоятелно или с партниращ фунгицид с предпазно контактно действие.

БАНКО 500 СК е широкоспектърен фунгицид с контактно и предпазно действие, предназначен за превантивна защита или при поява на първи признаци срещу мана по картофи (Phytophtora infestans) и мана по лоза (Plasmopara viticola). Притежава отлично прилепване и устойчивост на отмиване от дъжд. Осигурява дълготрайна превантивна защита на културата.

Potato plant closeup

Като компания, предоставящата цялостни и сигурни решения, Ариста ЛайфСайънс България предлага на земеделските производители и широкоспектърните инсектициди Даскор 440, Цитрин Макс, Суми-алфа/Сумицидин, селективния вегетационен хербицид Селект Супер/Центурион Супер, ефикасен срещу едногодишни и многогодишни житни плевели. БМ Сарт е високоефективен течен биостимулатор на база GA 142, който подобрява физиологията, повишава толерантността на растенията към неблагоприятни условия на околната среда. Той отговаря за повишаване както на количеството, така и за подобряване на качеството (размер и търговски вид) на продукцията. Сиаптон е универсален органичен течен тор и биостимулатор за листно и почвено приложение. Повишава добива и качеството на продукцията. При стресови ситуации активира защитните сили на растението и намалява загубите. Употребата на Сиаптон намалява загубите на продукция, причинена от: суша или преовлажняване (неправилен воден режим); екстремно високи температури; измръзване от слани и възвратни пролетни студове; градушки; повреди от неприятели; неправилна употреба на пестициди.Ускорява формирането на аминокиселини. Засилва действието на ензима Никотинамиддинуклеотид-глутаматдехидрогеназа (НАД-ГДХ). Две са предложенията и при адювантите. Единият от тях е продукт Силвет, който е органосиликонов омокрител. Повишава ефикасността на употребените пестициди и листни торове, като понижава повърхностното напрежение и осигурява по-добро разтичане на капките от разтвора. Това способства за равномерното и пълно омокряне на листата от изпръскания разтвор – особено важно при контактни пестициди и листни торове. Силвет подпомага на разтвора да достигне по повърхността на растенията до мястото на действие – например до връхната меристема, зоните на нарастване или до предпочитаните места за абсорбиране. Чрез въздействие на разтворимостта Силвет повишава и ускорява абсорбирането на пестициди и листни торове от кутикулата на листата. Силвет повишава устойчивостта на отмиване от дъжд и позволява да се оползотворяват по-кратки периоди без дъжд за пръскане. Също така позволява във висока степен да се намали работният разтвор до 40%.

Другият адювант на Ариста е Хикс-Чейндж, чрез който може да се регулира киселинността на работния разтвор. Продуктът неутрализира ефекта на катионите в твърдата вода. Омекотява водата, като напълно деактивира съдържащите се в нея вредни метали. Подкиселява водата до рН 5, като предотвратява алкална хидролиза. Предимства: оптимизира ефективността и стабилността на действието на продуктите за растителна защита; нов продукт за приготвяне на работните разтвори; понижава нивото на рН на водата около 5,0, като създава оптимални условия за действието на пестицидите и листното приложение на микро торове; съдържа добавен омокрител и антипенител. НеостопДП действа срещу прорастване на клубените, предназначени за консумация по време на съхранение.

Уважаеми земеделски производители, вашите растения ще растат силни и здрави, с възможност за реализиране на пълния добивен потенциал! Нашата мисия е да предлагаме качествени и сигурни решения, да гарантираме успех и култивираме просперитет чрез съвременно земеделие!

Култивираме и предлагаме: Иновации. Гъвкавост. Резултати.

Повече информация за продуктите, предлагани от Ариста ЛайфСайънс, ще намерите на www.arystalifscience.bg

Прочетена 2563 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта