Ариста ЛайфСайънс – решения за успешно презимуване и оптимизиране добива и качеството на вашите култури Избрана

Отлична възвръщаемост на инвестициите

Растителна физиология – ключов фактор за добива

Печелившото и рентабилно производсво на рапица и зърнено-житни култури изисква те да се отглеждат при висок агрофон – избор на подходящи сортове и хибриди, добра подготовка на почвата, засяване на здрави семена, балансирано торене, спазвне сроковете за сеитба, правилна програма за растителна защита, за борба с болестите и неприятелите и не на последно място използването самостоятелно, или в резервоарни смеси на продукти за биостимулиране. Използването на биостимулатори във важни физиологични фази за културите, особено в случаите, когато са подложени на стрес, в резултат на абиотични, или биотични фактори, водят до ограничаване възможността от компрометиране на добива. Успешната роля от използването им, представлява ключова част в прилаганите технологии на отглеждане на културите в съвременното земеделие. Минералното хранене през корените и въглерода от въздуха, приеман през листата са основа за продуктивността на растенията. Двата хранителни пътя осигуряват на растението минерали ивъглерод, които участват във фотосинтетичните процеси, които от своя страна задоволяват нуждите от хранителни вещества за растението, и гарантират достигане на потенциала за добив.Добива и качеството на получената продукция, неизменно зависят от минералното хранене, физиологичнният статус на растението, хормоните и ензимите, подпомагащи усвояването на хранителните вещества и физиологичните процеси в растенията при условия на стрес.

Ариста ЛайфСайънс е компания, която демонстрира, че знае как да допълва и създава за своите клиенти широка гама от продукти, отговарящи на икономическите очаквания, които имат към тях ползвателите. Продуктите на компанията гарантират по-висока възвръщаемост на инвестициите и сигурност в решенията, които вземат ползвателите. „Уважаеми земеделски производители, вашите растения ще растат силни и здрави, с възможност за реализиране на пълния добивен потенциал! Нашата мисия е да предлагаме качествени и сигурни решения, да гарантираме успех и култивираме просперитет чрез съвременно земеделие!“

raps

Част от богатото портфолио на Ариста ЛайфСайънс включва продукти за листно подхранване и биостимулиране. Два от тях, това са Руут и Тонивит, които са изключително подходящи и наложени през годините, за приложение наесен в рапица и зърнено-житни култури.

Руут е продукт, който представлява комплекс от цинков азотен ацетат структуроподобен на хлорофил. Подходящ за приложение за бързо вкореняване и успешно презимуване с последващо оптимално развитие и усилено плододаване при рапица, житни култури, бобови, тревни смески и др. Осигурява успешно презимуване на културите; по-развити корени; намалява загубите на растенията причинени в резултат на небалгоприятни условия – подобрява натрупването на резервни вещества в растението,което води до бързо нарастване напролет; по-добро усвояване на светлина, храна и вода; стабилни добиви и качествена продукция. Руут издига на качествено ново ниво метаболизма и продуктивността на растенията. Подходящ за листноприложение, който съдържа в състава си азот, цинк и други микроелементи в лесноусвояема хелатна форма. Формулацията е създадена въз основа на най-съвременните научни разработки за торене и е патентно защитена. Това е единствен по рода си молекулярен комплекс доближаващ се максимално до структурата на естествения хлорофил. Веднъж подаден в началото на вегетацията, Руут цялостно влияе на метаболизма на растенията, не само чрез подхранващите и структурообразуващи елементи (азот и цинк), а и като технология, силно променяща енергийния баланс на целия организъм в полза на бъдещия добив!

raps 1

Руут приложен еднократно във фаза 2–4-ти лист в рапица, но не по-късно от 6-ти лист, втори-трети лист и начало на братене в житни култури наесен в доза 60-80 мл/дка.

Тонивит е биостимулатор, който съдържа в състава си GA 142 (филтрат от морски водорасли – Ascophyllum nodosum) + Фосфор (P2О5) + Калий (K2О). Подходящ за приложение за вкореняване и успешно презимуване на културите.Продукт на специално разработена технология за активизиране физиологията на хранене на растенията и постигане на по-развита коренова система, Тонивит е формулиран за приложение при основните земеделски култури: зърнено-житни и рапица. В екстракт от морски водорасли Ascophyllum nodosum е изолирана активна мулекула олигозахарид с доказано положително въздействие върху метаболитните процеси в растението. А именно активиране на жизнено важни за растенията ензими, отговорни за усвояването на азота (N), фосфора (P) и калий (К), което неминуемо води до по-ефективно използване на вложените минерални торове. Предимства и ползи от приложение на Тонивит за културата: стимулира образуването на по-мощна коренова система (повишава нейната дължина и маса); не стимулира директно растежа на надземните части и не променя височината на апикалната точка на растеж; по-добра обезпеченост на хранителни вещества и повишено съдържание на сухо вещество преди настъпване на зимата; повишава хранителния статус във важни за растенията фази. Допълнителен източник на фосфор (Р) и калий (К), чиято комбинация с Ascophyllum nodosum гарантират много по- успешното им усвояване при третираните с Тонивит растения; подпомага възстановяването на кореновата система след неблагоприятни условия;стимулира братенето при пшеница и удебеляването на кореновата шийка (по-голям диаметър) при рапица. Препоръчителни фази на приложение: зърнено-житни култури есенно – пролетно от фаза 2-3-ти лист до края на братене на културата. Рапица наесен и напролет 4-5-ти лист до стрелкуване на културата. Тонивит се прилага листно в доза 100 мл/дка.

Приложението на Руут, Тонивит наесен-напролет, самостоятелно или в работни разтвори с партниращи продукти за растителна защита, или подхранване в рапица и зърнено-житни култури, предлагат предимства и гарантират ползи за производителя, като: усвояването от растенията на вода и хранителни вещества – азот (N); фосфор (P) и калий (K) от почвата е по-ефективно; предпазват от изтегляне на посевите наесен или рано напролет; подобряват условията за растението в края на вегетацията наесен като гарантират по-успешно презимуване за културата; гарантиран добив дори при неблагоприятни условия за културите. По-успешно презимуване + повишена жизненост = по-висок добив с по-добро качество; по-висока устойчивост на стрес (екстремни ниски и високи температури, преовлажняване, засушаване и др.); средно + 12% дължина на кореновата система; +16% свежо тегло; +0,5-1 повече формирани братя на растение; +12% диаметър на кореновата шийка.

wheat 1

Изборът и употреба наесен в рапица и зърнено-житни култури на двукомпонентните инсектициди Даскор 440 (пшеница), Нуреле Д, еднокомпонентните инсектициди Суми-алфа/Сумицидин (пшеница), Суперсект Екстра (пшеница), Цитрин Макс, хербициди Пантера (рапица), Центурион Супер/Селект Супер (рапица), Клиофар, омокрители Силвет и Хикс-Чейндж, продукти от продуктовото портфолио на Ариста, осигуряват на уважаемите земеделски производители висока възвръщаемост на вложените средства!

Иновации. Гъвкавост. Резултати.

Повече информация за продуктите, предлагани от Ариста ЛайфСайънс ще намерите на www.arystalifscience.bg

Прочетена 1116 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта