През февруари Plantagon International, Швеция, бе обявена в несъстоятелност

Plantagon International със седалище в Стокхолм, се появяваше редовно в новините, като говореше за своите концепции и планове, свързани с градското вертикално земеделие, като например развитието на градски ферми в офис сгради, съдържащи 60-метрови градски ферми.

Миналата година беше открита първата ферма на Plantagon, част от която е собственост на Plantagon International. Но сега компанията е обявена в несъстоятелност.

През 2017 г. Plantagon обяви своя 40-ти одобрен патент - още 28 са предстоящи. Всички патенти са свързани с отглеждането на растения на закрито.
През миналата година в градската ферма Plantagon в Стокхолм започна производството на селскостопански продукти в оранжерийната ферма, разположена под кулата на офиса на DN Skrapan и оборудвана с повече от 244 LED лампи.
Парите за тази компания бяха набрани миналата година - 477 инвеститори инвестираха над 420 000 евро, както частни, така и корпоративни пари.
По време на кампанията, компанията Plantagon International обяви плановете си да открие 10 големи ферми в Стокхолм до 2020 г., за да достави органични зеленчуци на местния пазар.
Сега запознати лица съобщават, че компанията има проблеми с продажбата на продукти на необходимата рентабилна цена. Два месеца след началото на производството главният изпълнителен директор напусна компанията.
Бъдещето на стокхолмската ферма в момента е неясно, както и позицията на международните служби. Plantagon съобщава за свои офиси в Шанхай, Мумбай и Сингапур.

Петър Кръстев

Прочетена 587 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта