В портфолиото на ФМС АГРО България има продукти за всички култури Избрана

Компанията предлага високо селективни и ефикасни хербициди в житни култури

Интервю на Петър Кръстев

На първата среща на ФМС АГРО България с клиенти и партньори в РИУ Правец в началото на февруари, разговаряхме с нейния управител г-н ДИМИТЪР ДОЙЧЕВ. Специално за читателите на в. „Гласът на земеделеца“ той посочи решенията на компанията за опазване на културите през новия сезон чрез продуктите, съдържащи се в портфолиото.

-          Г-н Дойчев, с какви очаквания стартирате дейността на ФМС АГРО България през 2019 година?

-          Не може компания, която е в ТОП 5, да има скромни очаквания и скромни амбиции. Имаме прекрасни продукти, имаме хора, които ни вярват, търговски партньори и потребители. Тези хора ще ни помогнат заедно с експертизата на екипа на ФМС да постигнем целите си. Крачка по крачка всяка година ние ще се стремим да увеличаваме пазарния си дял. Знаем пътя, който трябва да извървим по оптимизирането на портфолиото, знаем пътя, който трябва да извървим по налагането на търговската марка и знаем как да го направим.

-          С какъв екип ще постигнете всичко това?

-          Екипът ни не е голям. В момента разполагаме с 5-ма търговски представители, т.е. ФМС е с един от малките екипи на пазара. Но затова пък имаме подготвени хора, професионалисти, които добре познават материята, отдадени са на работата и така ще компенсираме срещу по-големите екипи. Освен това, разбира се, не може компанията да има сериозни амбиции и да не залага в целите си разрастване на екипа, съобразно изискванията на пазара, съобразно динамиката и на останалите компании в бранша.

-          ФМС навлиза и в бизнеса с листни торове. Смятате ли, че имате шанс пред конкуренцията?

-          Листните торове са труден, но много динамичен пазар, който расте. И не бива да се притесняваме от конкуренцията, защото смятаме, че формулата, с която разполагаме, е изключително печеливша и би трябвало успешно да ни позиционира спрямо нашите конкуренти. Нашите листни торове, биостимуланти и аминокиселини са едни от най-качествените на пазара – определено ние сме в ТОП 3 по отношение качество на предлаганите продукти. Това е гаранция за това нашите потребители да останат доволни. Друго основно предимство, на което ще разчитаме е и много добрия баланс на качество – цена, спрямо основите ни конкуренти.

-          Какви са конкретните ви предложения за предстоящия сезон?

-          При основната зърнена култура – пшеницата, имаме изключително конкурентно портфолио. Колегите в производството и бизнеса знаят, че зимните условия и предшестващата я суха есен, не позволиха културите да се развият по най-добрия начин. Голяма част от посевите се измъчиха – останаха недоразвити, изоставащи. Някъде дори сега никнат, благодарение на това, че зимата беше мека. Т.е. хората трябва да търсят най-селективните хербициди при пшеницата. Ние разполагаме с такъв продукт – Гранстар® Супер. Ако случайно стане така, че определени плевели прераснат, тогава пак имаме отлично решение – Омнера™ ОД. Отлична комбинация от три активни вещества, която отлично контролира и самосевки от технологичен слънчоглед и рапица, както и други упорити плевели в житните култури. При пшеницата, там където има проблеми с житните плевели, предлагаме Фокстрот™ 69 ЕВ. Той е високоефективен хербицид срещу едногодишни житни плевели. Също така е едно много добро решение, по простата причина, че няма друг аналог, който да е така селективен за културата.

При житните за поредна година предлагаме добре познатите фунгицида – Импакттм 25 СК и Азакатм, които още при първото пръскане спират основните патогени. Според нуждите на дадено стопанство пръскането може да се комбинира също и с фунгицида Ризатм 25 ЕВ – третия много ефикасен фунгицид предлаган от ФМС.

-          Какво предлагате при царевицата?

-          Имаме един нов почвен и за ранно приложение хербицид – Съксесъртм ТХ. Това е уникален продукт за контрол на едногодишни житни и широколистни плевели при царевица. Няма такава комбинация на пазара, с точно тези две активни съставки в един продукт, които съдържа Съксесъртм ТХ. Никой друг не ги предлага, освен нас. Отличен хербицид с добра селективност, с добър спектър на покриване на плевелите при царевицата.

По-късно, когато се появят житните плевели, вкл. балур от коренища, предлагаме Хемникотм 24 СК, който е един от хербицидите с най-висока концентрация на никосулфурон на пазара.

-          Какви са предложенията ви при маслодайните култури?

-          Отлично сме подготвени в основния сегмент при слънчогледа, имаме хербицида Експрес тм 50 СГ. Както знаете това е продуктът, който успешно контролира широколистните плевели при слънчогледовите хибриди, толератни на Експрес тм 50 СГ. При рапицата – предлагаме Неро тм ЕК , продукт който няма друг аналог на пазара.

-          Имате ли продукти и при интензивните култури?

-          Имаме добро портфолио и при интензивните култури - хербициди, фунгициди и инсектициди. От инсектицидния сегмент на практика покриваме всички основни култури с добри инсектициди. Имаме уникалното решение Корагентм 20 СК, Авант® 150 ЕК и Фюритм 10 ЕК. Така че портфолиото, с което разполагаме, всъщност покрива основните вредители при основните култури и е така съобразено, че да бъде максимално икономически изгодно за земеделските производители.

-          Имате ли пакетни предложения?

-          Да, портфолиото позволява да правим пакетни предложения. За нас е важно, че с продуктите, съдържащи се в него, могат да се правят добри комбинации за българските производители.

-          Какви пакети са възможни?

-          Отлични пакети със съответната икономическа изгода за производителите се получават, ако комбинират Гранстар® Супер заедно с Фокстроттм 69 ЕВ, заедно с Импакттм 25 СК или Гранстар® Супер с Фокстроттм 69 ЕВ, заедно с Азакатм. Пакетите ни са насочени главно към основната култура пшеницата.

-          Какво ще пожелаете на българските земеделци?

-          На българските земеделци от всички сектори – зърнопроизводители, лозари, зеленчукопроизводители, от свое име, от името на българския екип и от името на компанията, за която работя - ФМС, искам да пожелая здраве, да забравят по-скоро трудната есен и не особено благоприятната зима. Да имаме една хубава пролет, която да ни помогне да наваксаме изоставането от зимата, за да могат хората навреме да си подготвят площите, навреме да засеят в благоприятна производствена среда. Да помогнем за успеха на производството с нашите продукти. Така че и ние от ФМС АГРО България да имаме дял в получаването на високи добиви през 2019 година. Да допринесем за постигане и на по-високо качество при всички култури, защото все повече трябва да мислим и за това.

Прочетена 914 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта