Байер Кроп Сайанс – глобален лидер на иновациите в земеделието Избрана

Освен растителна защита и генетика, компанията съвсем скоро ще предложи на земеделците и дигитални технологии

Агр. Петър Кръстев

Спец. пратеник в Кнежа

В средата на май край Кнежа се състоя последната от основната серия срещи на годишните национални демонстрационни опити на Байер Кроп Сайанс – Агро Арена 2019. За да могат земеделците да имат по-широк поглед върху цялата вегетация на културите и ефекта от продуктите на Байер, компанията им е предоставила възможност от две допълнителни, съпътстващи посещения – едното е било две седмици преди, а следващото, което предстои, ще е две седмици след голямото събитие.Демонстрационните опити на Байер и тази година са локализирани на три възлови места в страната – в региони, където земеделието е основен отрасъл: Добричко, Старозагорско и Плевенско. Там, където иновациите ще могат да бъдат видени от максимален брой земеделски производители на основните за страната ни култури.

Байер Агро Арена е успешен форум – земеделците могат да видят на практика как са приложени продуктите и технологиите, които компанията предлага, и да решат кои от тях са полезни за тях, за да имат успешно и печелившо производство за в бъдеще.

Първата серия от срещи тази година се състоя значително по-рано от обичайното. Експерти от екипа на Байер изложиха причината – според тях демонстрационните полета трябва да бъдат наблюдавани от земеделците не еднократно, а в различни фази от развитието на културите. По този начин най-добре ще се види и ефектът от приложените продукти и технологии, за да могат производителите да направят своя най-добър избор.

На Байер Агро Арена край Кнежа присъстваха над 250 земеделски производители от Западна и Централна Северна България. При откриване на срещата Габор Равицки – мениджър на Байер Кроп Сайанс за България, изтъкна, че не само компанията, но и самите земеделци, които прилагат технологиите й, са новатори. „Иновациите не означават нищо, ако не се приложат в практиката и всъщност вие сте механизмът, чрез който ние можем да ги приложим“, подчерта той и съобщи добрата новина: иновациите на Байер в близко бъдеще ще бъдат не само в областта на растителната защита и генетиката, а и в дигиталните технологии.

„Тук се надявам да научите много нови неща, които да приложите в производството си тази година, за да имате успех в дейността си и да реализирате високи печалби“, обърна се към земеделците Жечо Мурзов – търговски мениджър на Байер Кроп Сайанс България.

На срещата присъства и част от екипа на Декалб (част от бившия Монсанто), който от миналата година е в състава на Байер.

Милен Мильов представи екипа от висококвалифицирани специалисти, който отговаря за тази част на България. Централна Северна и Западна България са едни от най-важните региони за Байер, защото практиката показва, че тук земеделците инвестират в иновации. Резултатите са налице – земеделското производство през последните години е все по-успешно и печелившо. Голяма заслуга за това имат специалистите и експертите на Байер, които със своя опит и изключителен професионализъм са постоянно на разположение на производителите.

С презентацията на опитните парцели с иновативни продукти и технологии на Байер при основните земеделски култури ще ви запознаем подробно.

Прочетена 1568 пъти Последно променена в Понеделник, 27 Май 2019 15:14
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта