Устойчив ръст в производството на ягоди и малини отчитат от МЗХГ

Министерство на земеделието, храните и горите отчита устойчив ръст при реколтираните площи с малини и ягоди за последните три години. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева по време на откриването на Националното изложение и Фестивал на малината в Лозница, Област Разград. Тя допълни, че от началото на кампанията по прибиране на малините са реколтирани около 15% от всички насаждения. „ Кампанията по прибиране на ягодоплодните насаждения е към края си, като отчитаме много добри резултати“, подчерта министър Танева.
По думите й, Лозница е долината на малините, тъй като районът е с най-голям ръст на насаждения.  Министър Танева изрази надежда , че този тренд на развитие ще продължи и занапред. Тя бе категорична, че Министерството подкрепя всички инициативи за популяризиране на българското производство.
„Едно от предизвикателствата, които срещат производителите, е недостигът на работна ръка. Предстоят ни срещи с Министерството на труда и социалната политика, по време на които ще търсим решение и ще обсъждаме предложения от различни браншови организации в тази област“, обясни земеделският министър.
Десислава Танева поздрави представителите на Националната асоциация на малинопрозиводителите и био ягодоплодните с това, че са един от конструктивните партньори, които участват активно в промените по различни схеми за държавни помощи.  Тя призова добрият диалог да продължи и занапред в преговорите по новата Общо селскостопанска политика.

етикети:
Прочетена 551 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта