С биостимулаторите на Green Has Italia S.p.A. растенията по-бързо преодоляват стреса, причинен от неблагоприятните условия Избрана

Според АГРОМИО резултати се постигатс постоянни наблюдения и анализи на полето за избирането на правилната стратегия и нейното приложение за максимална ефективност. Висока оценка на италианския производител за българския им партньор

Петър Кръстев

Наш спец. пратеник в Славяново

Иновативната компания АГРОМИО ООД има амбицията да доставя завършени агрорешения, чрез анализи и компетентна експертиза, за прецизно и ефективно земеделие, помагайки на родните фермери по отношение на торенето, растителната защита и новите технологии. Българската фирма е партньорът с ексклузивни права върху продуктите на Green Has Italia S.p.A., производител на висококачествени торове и биостимулатори, базиран в Канале д'Алба в италианската провинция Кунео.

На организираната и реализирана от екипа на АГРОМИО и НЕНОВИ ООД платформа в гр. Славяново бяха поканени и представители на фирмата производител от Италия в лицето на Пиерфранко Баралия, технически директор на Green Has Italia S.p.A., и Данило Васкето, търговски директор на фирмата за Централна и Източна Европа. Гостите бяха любезни да споделят впечатленията си от организацията и да отговорят на въпросите на в. „Гласът на земеделеца“.

Пиерфранко Баралияо.: Отлично организирана платформа

Pierfranco

„Дойдох тук, за да видя приложението на множество наши продукти на тази прекрасна платформа. Имах възможност да видя как дори и в година с доста труден климат, с високи температури и слаби валежи, някои от нашите формули като Vit-Org, Nutrigreen AD действат много, много добре като антистрес, помагайки на растението да преодолее неблагоприятните условия. Аlgaren ТWIN също има радикално действие за подобряване способността на растенията да усвояват различни хранителни елементи. Платформата е перфектно организирана от Агромио – имаме различни приложения с различна дозировка или с напълно различни едни от други формули и стратегии. Като краен резултат ще можем да наблюдаваме и отчетем ефикасността им както върху слънчогледа, така и върху царевицата.“

Данило Васкето: Нашите български партньори залагат на стратегията

Danilo

-        Г-н Васкето, каква беше целта на посещението ви в България и в кои други страни от Източна Европа предлагате вашите продукти?

-        Дойдох в България, за да присъствам заедно с нашите партньори от Агромио на платформата, на която тестваме най-добрите технологии за две култури, а именно царевица и слънчоглед. Това са две много важни култури за Източна Европа и затова Green Has Italia S.p.A. инвестира в тях и в развитието на новите пазари. От тази година сме и в Украйна, докато пазарите в Унгария, Румъния, България, Молдова се разширяват, така че присъствието ни на индустриалния пазар вече се усеща и в Източна Европа.

-        Какви са впечатленията ви от организираната от АГРОМИО платформа за представяне действието на вашите продукти в реални, при това бих казал, екстремни условия тази година – първо ниски темпертури и липса на валежи, после високи температури и отново дефицит на влага?

-        Бих искал да благодаря на нашия партньор АГРОМИО за невероятната организация на това събитие, на което присъстваха множество български клиенти – земеделски производители. Те успяха да видят със собствените си очи различни технологии за биостимулаторите на Green Has Italia. Освен това те се запознаха и с различните стратегии за приложението на биостимулатори. И още: прилагат се и минерали според нуждите на различните култури. Резултатите от съответните приложения впоследствие ще ни дадат основата за развитие и действие на различните продукти при тези условия.

-        Бихте ли дали малко подробности за продуктите, които представи АГРОМИО на платформата в Славяново?

-        В презентацията бяха включени биостимулатори с растителен или животински произход. В конкретния случай от тази година сме включили в портфолиото на нашите партньори от АГРОМИО и GREIT VG с глицин бетаин за българския пазар. В същото време тестваме и продукти, вече познати на вашия пазар, като NUTRIGREEN, който е органичен продукт с животински произход. Същото се отнася и за Аlgaren ТWIN – продукт на основата на водорасли с биостимулиращ ефект върху растенията.

-        Какво ви впечатли най-много в платформата на вашите партньори от Агромио?

-        Нашите партньори от Агромио държат особено много на стратегията. Затова различните презентации представят именно различните стратегии за културите. Това означава, че резултати се постигат не само от един-единствен продукт, а от комбинацията от продукти и стратегии, които действат на полето. Този начин на приложение ни дава възможност да сме успешни не само върху един таргет, а на повече фронтове.

 

Прочетена 1136 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта