ЕКОФОЛ е българска фирма, която се уповава на родни патенти Избрана

Инж. Румен Димитров, който има основен принос в изграждането на производствената база, маркира 30-годишния й път

Агр. Петър Кръстев

В приветствието си към гостите по случай 30-годишнината на ЕКОФОЛ в Търговище Иван Михайлов – председател на Съвета на директорите, изказа специална благодарност към инж. Румен Димитров – прокурист на компанията. Инж. Димитров беше любезен за кратък разговор, в който маркира развитието на фирмата от самото начало до днес, специално за читателите на „Гласът на земеделеца“.

-         Инж. Димитров, как запомнихте началото отпреди 30 години?

-         Точно преди 30 години – на 11 септември 1989 г., регистрирахме фирма ЕКОФОЛ в Търговския регистър на Област Търговище под №1.

-         Оттогава досега вие сте извървели сериозен и дълъг професионален път. Как оценявате тези години?

-         Това не са само 30 отминали години. Това са години на развитие и като инфраструктура на предприятието, и като оборудване, нови линии, нови производства, нови пазари. Успяхме да преодолеем трудностите на прехода при новите пазарни отношения и през последните години имаме много реални успехи.

-         Освен на много работа, на какво друго се дължат тези успехи?

-         През всички тези години ние трябваше да формираме екип. Всичко, което хората искат да правят с успех, трябва да се осъществява от екип. В началото на далечната 1989 г. бяхме 13 човека, но постепенно разширихме екипа, създадохме нови продукти и осъществихме замисъла, който си бяхме поставили като цел - да предоставим на селскостопанските производители торове, които успешно да използват на своите полета. Мисля, че успяхме, вече 30 години ние сме на пазара като българска фирма, която се уповава на наши, родни патенти. За тях България получи златен медал от Световната организация по интелектуална собственост със седалище Женева и това даде тласък на цялостната ни работа.

-         Кои бяха първите продукти, с които излязохте на пазара у нас?

-         Първите ни продукти са 4. Те са на автори и специалисти от България, които имат патенти. Това са Лактофол Основен, Лактофол Желязо, Лактофол Бор, цинк и Лактофол Лозя. В момента произвеждаме над 250 вида продукти с над 400 вида суровини, опаковки и материали, които включват цялата гама растения.

-         Какво според вас е бъдещето на ЕКОФОЛ?

-         Сигурен съм се, че нашата фирма ще продължи да се развива. Имаме много нови продукти и има какво да предложим на нашите партньори в селското стопанство не само в България, но и в чужбина. И ще вървим все напред.

Прочетена 1201 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта