ELIXIR ZORKA предлага богата гама NP и NPK торове Избрана

Формулациите са съобразени с различните типове почви и потребности на културите

Интервю на агр. Петър Кръстев

Макар и отскоро в България, представителят на сръбския производител на минерални торове ELIXIR ZORKA – „Елексир Б.Г“ , бързо навлезе на пазара у нас и продуктите, които предлага, вече са добре познати и търсени. Производството на сръбските заводи в Шабац и Прахово е ориентирано основно към NP и NPK формулации, азотен тор – AmoSulfan, и микрогранулирани NP стартерни торове. Отскоро е пусната и GARDEN линия, предназначена за хоби градинарство, която се предлага в малки разфасовки по 1, 2 и 4 кг.

На Празника на картофите във Велинград българският партньор на компанията имаше щанд, който беше един от най-посещаваните. Екипът от специалисти любезно посрещаше гостите си, предимно земеделски производители, и им даваше изчерпателна информация. За да задоволим интереса на нашите читатели към продуктитe на ELIXIR ZORKA и за да направим избора им по-голям, разговарях с агроном Елена Радева – регионален мениджър на „Еликсир БГ“ за Южна България.

-         От колко години продуктите на ELIXIR ZORKA са на българския пазар и какви са отзивите на клиентите ви?

-         Елексир Б.Г е на пазара в България от юни 2014 година, която е и стартовата за нея, като дистрибутор на новото поколение висококачествени продукти за наторяване. За този период се превърнахме в надежден партньор на много земеделски производители. Продуктите, които се разпространяват на Българския пазар на минерални торове са с изключително високо качество по отношение на състава на хранителните елементи, здравината на гранулата, нейната разтворимост и усвояване на хранителните елементи от растенията.

Предлагаме богата гама от NP и NPK формулации в опаковки от 25кг, 500 и 600кг.

-         Как протече есенната кампания 2019-а при вас и кои продукти бяха най-търсените?

-         Есенната кампания мина доста успешно за нас, отново заложихме на добре познатото NP 10:20 + 2% Ca + 11% S. Много търсена беше тази година беше и формулацията NutriMAP NP 10:40 + 2% Ca + 4% S + 0.1 % Zn Имаме и формулация , която предлага по-високо съдържание на азот, а именно NP 16:20 + 12% S + 0,05% B

-         В кои части на страната земеделците ползват вашите продукти?

-         Екипът на фирмата е изграден от квалифицирани и опитни специалисти по продажбите и консултациите в областта на торенето на земеделските култури.Покриваме всяка точка на страната, като виждаме все повече доволни клиенти.

-         Как организирате маркетинговата си дейност?

-         Участваме в доста изложения в страната, свързани със земеделското производство. Наскоро бяхме в Копривщица на Изложението на картофопроизводителите, сега присъстваме на Празника на картофите във Велинград, участваме всяка година на АГРА и на БАТА АГРО и на други локални мероприятия. Отворени сме към организиране и извеждане на опити със земеделски производители и провеждане на открити дни. Организираме презентации в различни райони на страната.

-         Предлагате ли продукти за листно приложение?  

-         Съвсем скоро в портфолиото ни ще бъдат включени торове за листно подхранване. Ще предлагаме няколко формулации на NPK, аминокиселини и биостимулатор и др.

-         Имате ли подходящ продукт за подхранване на есенниците напролет?

-         Можем да предложим AmoSulfan- 20% N+ 24% S. Изключително подходящ е за всички видове култури, особено за тези, които са богати на въглехидрати (царевица, ечемик). Подходящ е и за култури с подчертана нужда от сяра, като например рапица, бобови култури, картофи, домати, тютюн и др.  Сярата влияе върху по-доброто оползотворяване на азота и нарастването му в растенията.  Прилагането на AmoSulfanсъществено подобрява усвоимостта и на фосфора ,който е блокиран в почвата.

-         Какви са предложенията ви за почвено торене при пролетниците?

-         За основно торене на пролетниците предлагаме богата гама от NPK формулации. Можем да предложим формулации като NPK 6:24:12 + 2% Ca + 5% S + 0,05% Zn ,NPK 6:12:24 + 6% S, NPK 16:16:16 + 10% S, NPK 8:15:15 + 3% Ca + 9% S, NutriVeg NPK 10:10:20 + 2% MgO + 9% S + 0,2% B + 0,1% Zn, NPK 15:15:15 + 11% S. Нашите агрономи могат да предложат най-подходящата формулация за вашата почва и култура.

-         Какви са микрогранулираните ви формулации и в каква норма се внасят?

-         Предлагаме две формулации Super Start NP 10:35 +2% MgO + 5% S +2% Zn NP 10:45 + 5%S + 1%Zn. Нормата им на внасяне е от 2,5 до4 кг/дка в зависимост от нуждите на културата и почвения тип. Те се внасят с апликатори, заедно със сеитбата.Чрез прилагането на микрогранула ускоряваме първоначалния растеж на младите растения, растението развива мощна коренова система, гарантира по-голям брой растения на единица площ, растението става по-устойчиво на променливите климатични условия

-         Освен за полските култури, имате ли торове и за зеленчуци и овошки?

-         За зеленчуци можем да предложим сулфатни формулации: NPK 12:11:18 + 3 % MgO + 12 % S + 0.01 % B + 0.02 % Zn  и NPK 12:12:17+ 2 % MgO + 14 % S + 0.1 % B + 0.1 % Zn . Сулфатният калий в този продукт го прави изключително подходящ за приложение върху култури чувствителни на хлор.

Прочетена 1619 пъти Последно променена в Вторник, 26 Ноември 2019 11:11
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта