БАСФ: Решения в земеделието Избрана

Фермери споделят и показват Реалните Резултати в Реални Условия, които са получили от приложените продукти на компанията

Агр. Петър Кръстев

В края на презентацията на БАСФ пред IX Национален агросеминар на НАЗ в Пловдив, мениджъри на компанията представиха публикации, които вече са излъчени в платформата във Фейсбук: BASF Решения в земеделието.

Мария Неделчева - търговски мениджър на компанията за България, представи ефекта от иновацията Систива с отзиви от производители и видеоматериали за технологични практики за смесване на продукта с обеззаразител. Тя обясни, че чрез съответни линкове платформата води към по-пълни видеа и материали. И припомни, че най-трудно за производителите е било да повярват, че Систива е фунгицид, а не е обеззаразител. Въпреки че се прилага за третиране на семена, основното му действие е насочено срещу болести по време на вегетацията.

В платформата фермерът Николай Върбанов, от с. Полско Косово, общ. Бяла, показва посеви от пшеница. В първия от тях семената са третирани само със стандартен обаззаразител, а при втория – заедно с обеззаразителя е приложен и Систива. При първия посев се вижда нападение от брашнеста мана, дрешлера и кафява ръжда, за разлика от напълно опазения от болести посев, на който е приложен Систива. Показани бяха и други материали в рапица с приложение на Клеранда и т. н. „Ние непрекъснато повишаваме експертизата на нашия екип, каза Мария Неделчева, за да могат експертите на БАСФ успешно да внедряват иновациите.“ И закономерно, към екипа се е присъединил Ивайло Бочев – утвърден експерт в областта на семенарския бизнес.

Върбан Върбанов – регионален търговски мениджър Южна България, демонстрира пред земеделците публикации, които показват в реални условияи реално време иновативната генетика на хибрида маслодайна рапица InVigor 1166 CL.Примери от различни производствени полета от районите на Карнобат, Пловдив и Чирпан ясно демонстрираха жизнеността на линията InVigorкакто при нормални условия, така и при суша.

Цветан Личев – регионален търговски мениджър Западна и Централна Северна България, представи публикации от платформата, свързани с иновацията Биатлон 4D на компанията. Хербицидът контролира над 80 вида плевели в житни култури и особено трудните за контрол великденче, лепка, подрумче, теменужка и др. „С тази платформа ние ще представяме новини и събития, които се случват в България в полетата и стопанствата на фермерите“, каза в заключение Цветан Личев.

Реални резултати в Реални условия!

Новата инициатива на БАСФ, част от кампанията Добив Плюс за Приход Плюс

Три ключови направления за споделяне на резултати и експертиза от българските полета:

- Иновации фунгициди

- Хербицидна борба с трудните плевели

- Нова генетика семена

Информацията ще бъде споделяна в дигиталната платформа във Фейсбук: BASF Решения в земеделието

Прочетена 1094 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта