Широкоспектърна защита на културите от ФМС през 2020 година Избрана

Продуктите на компанията отговарят на най-добрите земеделски практики и осигуряват получаването на високи добиви и качествена продукция от културите, които земеделците отглеждат

„В последните години секторът растителна защита претърпя значителни промени, както се вижда от консолидирането на редица компании, случващо се и в момента. Целта на ФМС е с ускорени темпове да предоставим нови продукти и решения, които удовлетворяват в по-голяма степен потребностите на земеделските производители.“ – Това бяха встъпителните думи на Маргарита Петкова, търговски представител за Северозападна България на ФМС Агро България, при презентацията на компанията на семинар, проведен в Поморие в края на януари т. г.

Над 200 земеделски производители от цялата страна се запознаха с новостите и предложенията на компанията за 2020 година.

Paket jitni 175x230

През последните години ФМС се наложи с технологиите си за защита при житни култури, царевица, слънчоглед и рапица, както и с листните торове, биостимулантите и аминокиселините, подходящи за подхранване на всички видове земеделски култури.

ФМС Агро България предлага на земеделските производители продукти, които отговарят на най-добрите земеделски практики, така че те да получават високи добиви и качествена продукция от своите култури. В тази посока през 2020 год. ФМС предлага на българския производител икономически изгодни

Пакетни предложения в житни култури и царевица.

  • Пакет Протект – Житни култури

Хербицид Омнера® LQM, новият фунгицид Херкулес™ 125 СК, фунгицидът Азака™ и един от най-добрите биостимулатори на ФМС – Симакс.

Избирайки Пакет Протект – Житни култури, земеделските производители получават 10% по-добра цена, надежден контрол и сигурна защита на своите култури.

Омнера® ОД е едно от най-добрите решения за отличен контрол на икономически значимите едногодишни и многогодишни широколистни плевели с фокус върху лепка, паламида и повитица, както и самосевки от технологичен слънчоглед и рапица във всички житни култури. Омнера® ОД е трикомпонентна комбинация от две сулфонилуреи и флуроксипир. Формулацията е маслена дисперсия (ОД), което изключва необходимостта да бъдe използван прилепител. Трите активни вещества с два различни механизма на действие дефинират висока ефикасност и силна антирезистентност.

Херкулес™ 125 СК е фунгицид с пълно системно действие за контрол на най-важните болести при житни култури (пшеница, ечемик и овес), овощни, лозя, ягоди, домати, патладжан и пипер. Триазолов продукт, който отлично контролира икономически важни болести по зимните зърнено-житни култури – пшеница и ечемик: брашнеста мана и видовете ръжди (вкл. кафява и жълта ръжда) в доза 100 мл/дка.

Другият предложен фунгицид в Пакет Протект - Житни култури е Азака™. Той е системен стробилуринов фунгицид (250 г/л азоксистробин) с предпазно, лечебно и изкореняващо действие срещу ръжди, хелминтоспориоза и листен пригор в житните култури. “Зеленият” ефект се гарантира от наличието на стробилурин.

               Симакс е биостимулатор, представляващ смес от натурален екстракт от морски водорасли с добавени азот, фосфор, калий и микроелементи в достъпна форма. Симакс подобрява усвояването на хранителни вещества и вода; стимулира растежа и развитието на кореновата система на растенията. Изключително подходящ е за приложение при стресови условия като преовлажняване, засушаване, ниски температури или големи температурни амплитуди, като засилва устойчивостта на растението и спомага за неговото по-бързо възстановяване и преодоляване на стреса.

  • Пакет Протект – Царевица 1

Хербицид Хемнико™ 24 СК + прилепител Тренд® 90 + хербицид Съксесър™ ТХ.

  • Пакет Протект – Царевица 2

Хербицид Хемнико™ 24 СК + прилепител Тренд® 90 + листен тор Микроелементи за царевица НОВ

Съксесър™ ТХ е селективен, системен, почвен и ранно-вегетационен хербицид за контрол на едногодишни широколистни и житни плевели при царевица.

Съксесър™ ТХ съдържа петоксамид и тербутилазин. Петокасмид е ново активно вещество за България, което потиска синтеза на дълговерижните мастни киселини при плевелите, в резултат на което се потиска деленето на клетките. При житните плевели абсорбирането на продукта става чрез покълващия връх, а при широколистните – основно чрез корените.

Избирайки Съксесър™ ТХ, земеделските производители освобождават царевицата от конкурентните плевели още в началото на нейното развитие и осигуряват условия за оптимален растеж.

Хемнико™ 24 СК е вегетационен, системен и високоселективен хербицид, който съдържа 240 г/л никосулфурон. Използва се при царевица, за контрол на балур от коренища и семе, едногодишни житни и някои широколистни плевели. Хемнико™ 24 СК се прилага в доза 21 мл/дка след поникването на плевелите във фаза 2 – 8 лист на царевицата.

Микроелементи за царевица Нов включва мед, манган и цинк в специално съотношение за пълно извличане на продукта от културата. Осигурява бърз старт на царевицата за постигане на високи и качествени добиви.

Благодарение на добрата смесимост и висока селективност на предложените продукти в пакета, те могат да бъдат прилагани съвместно в комбинация или разделно в зависимост от спецификите на полето.

Прочетена 1731 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта