Пулсар Плюс на БАСФ – един хербицид за две технологии Избрана

Иновативните формулации правят продуктите по-ефикасни и безопасни за културата

Агр. Петър Кръстев

Промяната и надграждането на технологиите за производство на слънчоглед са класически пример за партньорството между науката и практиката. Приносът на БАСФ в това партньорство е Пулсар Плюс“. С тези думи МАРИЯ НЕДЕЛЧЕВА – търговски мениджър на БАСФ за България, започна представянето на най-бързо развиващия се хербицид в слънчоглед пред земеделските производители от Западна и Централна Северна България в Правец.

Пулсар Плюс - едно решение за две технологии: Clearfield® и Clearfield® Plus

От 2019 година хербицидът Пулсар® Плюс е с официална регистрация за две технологии – Clearfield® и Clearfield® Plus хибриди слънчоглед. За сведение на земеделците – когато даден хибрид носи логото Clearfield®, това означава, че е сертифициран от БАСФ и заедно с него могат да се прилагат имазамокс продукти, производство на БАСФ. Това са Пулсар®, Пасат®, Пулсар® Плюс и още два продукта, производство на компанията.

Пулсар® Плюс е еволюцията на добре познатия Пулсар®. Това е имазамокс продукт в нова формулация, а формулациите имат значение, защото са част от научния прогрес на всяка фирма. Всяко година компаниите влагат средства, за да подобряват формулациите и да ги направят по-ефикасни и безопасни.

Казуси от платформата „Реални Резултати в Реални Условия“ във фейсбук страницата BASF Решения в земеделието

Мария Неделчева показа различни казуси при Clearfield® и Clearfield®Plus хибриди. Първият от тях бе от поле с Clearfield® високоолеинов хибрид от полет в райина на Елхово. Плътността на плевелите на това поле е била висока – широколистни и житни плевели. Стопаните решават да проверят действието на Пулсар® Плюс в две различни дози – 160 и 180 мл/дка при хибрид Clearfield® слънчоглед. Със снимков материал бе показано, че разликата спрямо нетретираната контрола е огромна, но такава няма в селективността от използваните различни дози на хербицида – не се наблюдава никакво изжълтяване на растенията и в двете дози.

Показан беше и казус при Clearfield® високоолеинов хибрид и от района на Каварна. Полето отново е било разделено на участъци. Целта е да бъдат сравнени Пулсар на 120 мл/дка срещу Пулсар® Плюс в доза 170 мл/дка. Отново разлика в ефикасност и селективност на хербицидите няма, което доказва че Пулсар Плюс спокойно може да се прилага и при Clearfield хибриди, благодарение на добрата си селективност, а дозата може да варира според плътността и вида на заплевеляването.

Интересен казус и при Clearfield® Plus хибрид в Нови пазар, на поле с един от най-трудните плевели в слънчоглед – лобода. Много ясно се виждаше, че 14 дни след третиране при Clearfield® Plus хибрид, Пулсар® Плюс се е справил отлично. Единствено не трябва да се допуска прерастване на лободата, защото восъчният и налеп става по-плътен, препоръча Мария Неделчева.
Това са доказателствата , че вегетационният хербицид
Пулсар® Плюс работи и при Clearfield® и Clearfield® Plus хибриди. Благодарение на гъвкавата си доза, продуктът дава възможност да се намери оптималното и най-рентабилното решение за контрол на плевелите, защото изборът на доза означава и оптимизация на цената. И няма смисъл да се отива на висока доза, ако няма трудни за контрол и прераснали плевели, посъветва земеделците специалистката.

Иновативната формулация носи множество предимства

Показан беше опит за ефикасността на Пулсар® Плюс върху амброзия – външнокарантинен плевел, изключително труден за контрол. При култури като слънчоглед и царевица този плевел достига над 2 м височина. Институтът в Нови сад е партньор на БАСФ по изпитване и залагане на опити за ефикасност на различни видове продукти – както лабораторни, така и производствени, На участък с голяма плътност на амброзия, Пулсар® Плюс е бил приложен в доза 160 мл/дка. Благодарение на иновативната си и интелигентна формулация, земеделците видяха, че хербицидът се е справил дори и с този упорит плевел много добре.

БАСФ с изгоден търговски пакет Пасат+Стратос

В търговската оферта на БАСФ тази година ще се предлага и хербицидът Пасат®, като втора търговска марка на Пулсар®. Той може да се прилага при всички Clearfield® хибриди слънчоглед срещу житни и срещу широколистни плевели. Дозата на Пасат® е 120 мл/дка.

Предложението Пулсар® Плюс е предназначено както за Clearfield®, така и за Clearfield® Plus слънчогледови хибриди.

Стомп® Аква – почвеният хербицид с уникална микрокапсулна формулация, която дава възможност той да се приложи спокойно и на полета с лоши обработки, повече растителни остатъци в резултат от минимални обработки. Стомп® Аква е продуктът с регистрации в най-много култури и е еталон за борба с трудните за контрол широколистни плевели лобода и синап.

Стратос® Ултра – противожитен хербицид, в сегмент, в който много често се избира чисто ценово. Стратос® Ултра е признат за най-селективния хербицид в широколистни култури, особено в бобови.

БАСФ предлага и изгоден пакет от 15 литра Пасат® с 5 литра Стратос® Ултра.

Повече информация и актуални промоции можете да прочетете на сайта на компанията: www.agro.basf.bg

СЛЪНЧОГЛЕД, ЦАРЕВИЦА И РАПИЦА

Промоционални предложения от БАСФ за Сезон 2020

За царевица: Рекорд® Нов с две промоции 1) Новият Калам® и Келвин® Ултра с БЕЗПЛАТЕН аджувант ДЕШ®, и
2) 20 лева за всеки пакет – обратно в банковата сметка на клиента

За слънчоглед:

Пулсар® Плюс– новият хербицид за Clearfield® и Clearfield®Plus хибриди

Пасат® + Стратос® Ултра – изгоден пакет за Clearfield® слънчогледи

Пиктор® – с препоръчителна цена от 4,14 лв/дка (при доза 30 мл/дка) и

кешбек от 100 лева за всеки 20 л – обратно в банковата сметка на клиента

Ретенго® – с препоръчителна цена от 2,65 лв/дка (при доза 50 мл/дка);

За рапица:

Карикс® – 5% по-добра цена и безплатен Вазтак® Нов за половината площи*

Карамба® – 10% по-добра цена и безплатен Вазтак® Нов за половината площи*

*За всеки 15 л Карикс® или Карамба® клиентът получава 1 л Вазтак® Нов безплатна мостра.

Прочетена 952 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта