Винсит™ КС – фунгицид за третиране на семена при пшеница Избрана

МНОГО ОБЕЗЗАРАЗЯВАТ, НО НЯКОИ ПО-ДОБРЕ
Третирането на семената при пшеницата е едно от най-важните мероприятия, наред с избирането на самите семена, което осигурява успешен и сигурен старт на културата. Освен от подготовката на почвата и избора на семената, качеството на добивите зависи до голяма степен и от правилно проведената растителна защита, съществена част от която е обеззаразяването на семената.
ДОБРО ТРЕТИРАНЕ НА СЕМЕНАТА ПРЕДИ СЕИТБА
FMC6 1 siteПодходящата предварителна обработка на семената на пшеница преди сеитба, ефективно намалява появата на много гъбни заболявания, като твърда главня, праховита главня и Fusarium spp. Твърдата и праховита главня се ограничават само чрез предварително обеззаразяване на семената.
Обеззаразяването на зърното е един от основните начини за получаване на най-висококачествена реколта.
Винсит™ КС е фунгицид на ФМС с предпазно и лечебно действие за третиране на семена на пшеница срещу болести, пренасяни чрез семена.
Третирането на семената с Винсит™ КС елиминира основните източници на инфекции от различни заболявания като Твърда главня (Tilletia tritici), Праховита главня (Ustilago Tritici) и загиване на кълновете при поникване на пшеницата (Fusarium spp.). По този начин борбата е насочена главно към патогени, които започват да се развиват с покълването на зърното.
Инфекцията на растенията с гъби от рода Fusarium причинява значителни икономически загуби. Заразяването с патогени от тези видове води до количествени и качествени загуби в добива на зърно. За кратко време добивът може да бъде значително намален, дори със 60%, а заразеното зърно се отстранява като хранителен или фуражен продукт.
Винсит™ КС се прилага в доза 100 мл/100 кг семе и осигурява защита на обеззаразените семена през целия период на поникване. Унищожава заразата вътре в семето, неговата повърхност, както и патогените в почвата около засятото семе. При трайно засушаване не намалява кълняемостта на обеззаразените семена.
МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ:
FMC6 2 siteВинсит™ КС е фунгицид с предпазно и системно (лечебно) действие. Активното му вещество флутриафол принадлежи към групата на триазолите, познати като инхибитори на стеролното деметилиране, унищожава заразата върху семенната обвивка и вътре в семето, като инхибира биосинтеза на ергостерол, необходим за формиране на клетъчната мембрана. Предизвиква структурни и функционални аномалии в клетъчната стена на гъбата и стопира растежа на мицела. Препаратът унищожава и гъбните патогени в зоната около засятото в почвата семе.
Винсит™ КС е силно ситемен фунгицид и е едно от малкото съединения, което може да прониква и да дезинфекцира вътрешността на семената. Той изкоренява семеннопреносимите фитопатогени при пшеницата и ечемика, като праховита главня (Ustilago spp.) и твърда главня (Tilletia spp.) без да оказва негативно влияние върху семето, като остава растението защитено по време на поникването.
В резултат на системното си действие Винсит™ КС се транслоцира в поникващото растение и може да го предпази от ранни прояви на брашнеста мана (Erysiphe graminis).
Благодарение на системното си действие и способността на продукта да обеззаразява вътрешността на семената, Винсит™ КС осигурява най-добрата защита едновременно срещу праховита (Ustilago spp.) и твърда главня (Tilletia spp.) спрямо останалите продукти от групата на триазолите.
Фунгицидите на ФМС са гаранция за високо качество и ефективност. Благодарение на усъвършенстваните формули, те се характеризират с отлична защита и дългосрочно превантивно действие.

Прочетена 419 пъти Последно променена в Петък, 31 Юли 2020 09:03
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта