Кортева Агрисайънс България представи забележителна генетика с марка Pioneer® Избрана

Земеделци от Югозападна България имаха възможност да видят най-новите хибриди царевица и слънчоглед на компанията в с. Равно поле, Софийско

Агр. Петър Кръстев

Равно поле, Софийско

В началото на септември в с. Равно поле, Софийско, се проведе традиционното ежегодно представяне на хибридите царевица и слънчоглед с търговска марка Pioneer®. И тази година организатори на събитието PORTFOLIO FARM за региона бяха Снежана Проданова – регионален агроном за Corteva AgriscienceTM и Веско Николов – управител на фирма „Агротератерм“ ООД – с. Равно поле, където са изведени опитите.

IMG 9460

На срещата присъстваха Иван Дражев – маркетинг мениджър за Балканите в Corteva Agriscience™, Невена Иванова – мениджър Продажби за Северозападна България, и Гергана Михайлова – мениджър Южна България.

Партньор на демополето в Равно поле беше фирма „Екофол“ АД, чийто екип беше осигурил оптималното хранене на културите както с основни торове, внесени при сеитбата, така и за подхранване през вегетацията. За добрите партньорски отношения между двете компании свидетелстваше и личното присъствие на г-жа Татяна Михайлова – управител на „Екофол“, заедно с представителя за региона – агроном Линчо Eнджов.

На срещата присъстваха и десетки земеделски производители от региона на Югозападна България, за които екипът на Кортева беше осигурил всички защитни мерки, препоръчани от здравното министерство, с цел превенция при условията тази година. Интерес към събитието бяха проявили и много специалисти агрономи от региона, колеги на организаторите, както и представители от други фирми в земеделския отрасъл.

IMG 9476

Както всяка година, така и тази, подреждането и организацията на опитните парцели бяха безупречни. Това осигуряваше максимален достъп на всеки желаещ да се запознае отблизо и да види състоянието на всеки отделен царевичен или слънчогледов хибрид на селекционната компания №1 в световен мащаб, в реални условия на полето.

При откриване на срещата Снежана Проданова обяви, че преди месец Corteva AgriscienceTM вече е регистрирана като търговска фирма в България. Откритият ден тази година е насрочен малко по-късно, но специалистите на компанията се съобразяват с развитието на културите и искат да ги представят пред земеделските производители в момент, в който те са в най-добрия си хабитус и най-добре може да се види потенциалът им за добив. Накратко специалистът обясни и технологията, която е приложена на демонстрационното поле, както и условията, които са съпътствали културите от сеитбата до този момент.

IMG 9503

Технологията е класическа с есенна дълбока оран. Сеитбата е направена на 26 април 2020 г. Май месец е бил студен и сух и вегетацията на културите е стартирала малко трудно. Освен това поради техническа грешка при приложението на хербицидите се е наложило слънчогледът да бъде презасят на 9 юни. Но времето и късметът са били на страната на организаторите – валели са дъждове, като през целия юли сумата на валежите на опитното поле е била над 170 литра/м2. За периода от 26 април до 1 септември 2020 г. тук са паднали 300 литра дъжд. „Благодарение на това, имаме какво да покажем както при царевичните, така и при слънчогледовите хибриди“, със задоволство отбеляза Снежана Проданова.Земеделските производители, присъстващи на PORTFOLIO FARM 2020 в Равно поле, бяха подробно запознати с характеристиките на всички представени в демонстрационното поле хибриди слънчоглед и царевица от Иван Дражев. Нещо повече, те научиха и за новостите в областта на растителната защита при двете култури, които CORTEVA ще им предложи в най-близко бъдеще. Представителите на „Екофол“ разясниха приложената от тях цялостна технология за хранене на културите.

Подробности за всичко, което можеше да се чуе и види в равното поле на с. Равно поле, Софийско, очаквайте в следващите броеве на „Гласът на земеделеца“.

 

Прочетена 938 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта