Поне 100 000 евро струва силоз за 1000 т зърно

Не всички зърнопроизводители имат силози и складове за съхранение на зърно, обясни пред "Фокус" Николай Киров, председател на съюза на зърно производителите в Бургаска област.

Според него обаче няма опасност за съхранението на зърното и към момента, въпреки дъждовете, няма похабено зърно от наводнения. По думите му дъждовете са засегнали главно Бургас,но не и районите където се произвежда и съхранява пшеница. Той допълни че инвестицията в изграждането на складова база и на силози е голяма и за това не всички зърнопроизводители могат да си го позволят.

”Инвестицията е голяма. Например едни силоз за хиляда тона струва поне 100 000 евро. Скъпо е и не всеки може да си позволи, но се правят малко по малко. Всеки се опитва да прави складове, за да може да съхрани продукцията за по-добри времена или да изчака по-добра цена. Ние все не може да дочакаме по–хубава цена. Тя все ни е ниска, а имаме да плащаме кредити,стари плащания и гледаме да продаваме за да си връщаме парите. Рядко остава малко зърно за на пролет”, каза Киров.

етикети:
Прочетена 8735 пъти
Оценете
(1 глас)

1 Response Found

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта