×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

Cargill започва производството на безопасна алтернативна сол

Стоковият търговец Cargill пуска на пазара алтернативна сол за тези производители на хранителни продукти, които искат да намалят нивота на натрия в супите, хляба и други продукти. Заводът за соли на компанията в Уоткинс Глен, щата Ню-Йорк, в продължение на няколко седмици създаде нова линия за калиев хрорид за хранителната промишленост. Това е последната стъпка на Cargill по посока разширение асортимента на продукти и подобрители за защита на неговите печалби на световния стоков пазар.

Миналата есен компанията заяви, че продава нови „родни нишестета“, произведени от царевица и пшеница, които са алтернативи на все повече растящите хранителни продукти, съдържащи производни на нишестето.

На фона на растящия натиск от страна на групи за обществено здравеопазване, които искат да прекратят нарастващия поток от хронични проблеми със здравето, включая такива като диабет и затлъстяване, търсят замяна на соли, които на вкус са като истински, вече се превърна в „болна“ точка за производителите на хранителни продукти. А според представители на промишлеността, калиевият хлорид може да дава солен вкус на хранителните продукти и да намали количеството на натриевия хлорид - или солта - в рецептите.

„Ние разбрахме от нашите клиенти, че търсят варианти за намаляване количеството на натрия и най-достъпният калиев хлорид ни позволява да удовлетворим техните потребности“, съобщи за агенция Reuters Дженис Джонсон, ръководител на службата за техническа поддръжка на Cargill.

Петър Кръстев

Прочетена 2912 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта