×

Внимание

JUser: :_load: Не може да бъде зареден потребител с номер: 659

Млад биокозевъд ще мери сили на конкурса „Европейски млад фермер“

18-годишният Георги Мутафчиев ще представлява страната ни в Брюксел тази есен. Тогава е заключителният етап на конкурса „Европейски млад фермер“.

Семейство Мутафчиеви отглеждат по биологичен начин 240 кози в региона на Банско и имат малка семейна биомандра в Разлог. Работят с местни хотелиери и продуктите от козе мляко, които фамилията произвежда, са популярни в региона. Като биопродукт е регистрирана и суроватката, по идея на младия Георги.

Награда за най-иновативен проект спечели Александър Сотиров, с проект за метео станция и специализиран компютърен софтуер за прогноза и сигнализация на икономически важни болести по растенията. Наградата за най-устойчив проект отиде при потомствения животновъд Агора Кулева.

У нас форматът се проведе за поредна година. Инициатор е бившият евродепутат Владимир Уручев, в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ).

Прочетена 1037 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта