Ясни са насоките за кандидатстване по 6.3 Избрана

МЗХГ публикува проект на насоки за кандидатстване по подмярката 6.3 „Стартова помощ за развитие на малки стопанства“. След като изтече срокът за обществено обсъждане, ще бъде обявен вторият прием по 6.3.

Общият бюджет, заложен като финансиране е в размер на 43 027 600 лева.

Таванът на индивидуалното подпомагане за един проект е в размер на левовата равностойност на 15 хил. евро. Помощта е безвъзмездна и се изплаща на два транша.

По 6.3 могат да кандидатстват фермери с изградени вече стопанства, които имат намерение да разширят своята дейност. Затова те трябва да докажат стандартен производствен обем /СПО/ между 2000 и 7999 евро. Той се изчислява по специална таблица, в която се залагат параметрите на стопанството.

Предимства имат онези кандидати, които отглеждат животни, плодове и зеленчуци, етерично-маслени култури. Бонус точки получават и кандидатите, които се занимават с биологично производство, както и онези, които са в планински или полупланински райони.

Националната служба за съвети в земеделието /НССЗ/ изготвя безплатно проекти на кандидатите по 6.3. Тя има териотирални офиси във всеки областен град. По подмярката 6.3 се кандидатства единствено през електронната платформа ИСУН.

Прочетена 5350 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта