„Фермер Експо Раковски 2019“ – с богата програма и аукцион за елитни животни Избрана

Тази събота – на 14 септември – за трета поредна година се провежда изложението „Фермер Експо Раковски“. Зад пъстрия и все по-богат форум стоят усилията на организацията на производителите „Фермерско мляко“ и на неуморния Рангел Матански. Програмата е богата и всеки посетител ще има възможност да се запознае отблизо с традиционни български занаяти, обичаи и кулинарни практики. За първи път тази година се организира и аукцион на елитни млечни и месодайни говеда. Така ще бъдат показани родните достижения в селекционната и развъдната дейност.

70062840 2308556452730630 4547871643451523072 n

Част от програмата на събитието е фестивалът на селската кухня „Вкусовете от вчера“, който се организира от Община Раковски. Той представя платформа на читалищата от Област Пловдив да демонстрират самобитната красота на местния фолклор и кулинарните си традиции.

Възможността да се демонстрират фермерски храни привлича все повече участници всяка година. Сирене, кашкавал, и кисело мляко, произведени от краве, биволско, овче и козе мляко. Биологични и конвенционални вино, мед, плодови сиропи и сладка. Лютеници, био гъби шийтаке, шипков и шипков мармалад, различни видове хляб и сурови крекери, и фъстъци са част от храните, които ще се предложат директно от фермерите, които ги произвеждат. Неповторим вкус на истинска храна, която идва директно от фермата. Всичко това ще бъде предложено от над 20 производители на чиста храна от цяла България.

Изложението и този път е с инициативи към най-малките посетители: в рамките на форума има открита площадка за среща на деца с „бейби“ селскостопански животни.  И тази година организаторите разширяват спектъра, като привличат в изложението производители на млечни продукти, хляб, домашни сладка, мед, вино, български облекла и плетива.

Демонстрации на традиционни техники за производство на храни, дегустации, и тобмола с късмети, групи от местни артисти с най-добрите си изпълнения – богатата програма ще поддържа висок градуса на настроените по време на третото издание на „Фермер Експо - Раковски 2019“.

Прочетена 1148 пъти Последно променена в Сряда, 11 Септември 2019 10:49
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта