Земеделците даряват! Избрана

Фермерите споделят изпитанията, през които преминава цялото общество и се стремят да помагат. До 3 април в болницата в Добрич трябва да пристигне апарат за бързо откриване на коронавируса, съобщи председателят на Добруджанският съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова.

Средствата за закупуване на ценната апаратура са дарение от членовете на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите. Пристигането на новата техника е важно за целия град и ще облекчи работата на медиците.

Специализиран апарат за изкуствена белодробна вентилация ще получи Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич. Стойността на обдишващия апарат е 30 000 лева, швейцарско производство. 

Апаратурата ще бъде дарение от земеделски производител ЕТ „Белчев 55 - Иван Белчев“, село Свещарово. Очаква се техниката да пристигне през април месец, когато ще бъде дарена на лечебното заведение. Подписан е договор за покупката й.

Респираторните апарати за обдишване са от изключителна важност за лечебните заведения по време на разпространение на Covid-19.

Прочетена 1520 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта