Великобритания: Земеделците са скритите герои на кризата Избрана

Министърът на земеделието на Великобритания George Eustice нарече фермерите "скрити герои на кризата" в обръщение, в което обяви план за правителствена подкрепа на земеделския сектор на Острова.
 
В своето обръщение министърът заяви, че пандемията от коронавирус е най-голямото здравно предизвикателство, с което страната се е сблъсквала досега. "Искам да отдам своята огромна почит към тези, които продължават да работят всеки ден, както и досега, за да има храна за нацията, каза той и подчерта, че това включва тези, които работят на полето, преработвателните фабрики, заводите, магазините, тези които превозват и доставят стоките".
 
Eustice каза, че вече е разговарял с бизнеса относно критично важния проблем със сезонната работна ръка, която обикновено идва от Източна Европа.
 
"Ще мобилизираме всички налични свободни работници вътре в Обединеното кралство, за да попълним тази празнина и да доставим нашите великолепни британски плодове и зеленчуци до масите на хората през лятото", каза политикът. И добави: " В момента подготвяме и пакет от мерки, за да сме сигурни, че английските фермери ще имат цялата им необходима подкрепа през изключително натоварените пролетни и летни месеци и когато дойде време за жътва, като в същото време осигурим безопасност на работниците".
 
Министърът на земеделието на Великобритания подчерта, че последните месеци са били трудни и е имало проблеми, но земеделието ще получи всичко, от което се нуждае, за да продължи нормалното му функциониране без никакви прекъсвания.

"Самият аз съм работил в хранителната промишленост и днес съм особено горд и благодарен на земеделците за цялата тази огромна работа, която вършат и която ще трябва да вършат през следващите тежки месеци!", завърши своята реч министърът.
Прочетена 19519 пъти Последно променена в Събота, 28 Март 2020 11:57
Оценете
(3 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта