Десетки земеделци правят дарения и дори не искат имената им да бъдат оповестявани Избрана

Стопани от цялата страна правят дарения на местните болници, за да помогнат в битката с Covid-19. „За нас това е нормален човешки жест, правим такива непрекъснато, какво остава при ситуация на световна криза“, казва Мариела Йорданова от Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Десетки хиляди левове са дарени на болниците в Разград, Кубрат и Исперих - от Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието. Средствата са предоставени на лечебните заведения за закупуване на апарат за отчитане на тестове за коронавирус, защитни облекла, дезинфектанти, латексови ръкавици и маски за многократни употреба.

Повечето от стопаните държат да останат анонимни, извън фокуса на прожекторите и общественото внимание. Както е казано и в Писанието: „По-добре е лявата ръка да не знае какво прави дясната“.

„Ние, зърнопроизводителите, от години имаме изградени връзки с местната общност, в малките населени места те са на ниво личен контакт и няма нищо по-естествено от това да се подаде ръка в тежка ситуация. Общинските болници са в окаяно състояние и трябва да им се помогне“, казва Мариела Йорданова.

„Ще бъде хубаво, ако повече хора се завърнат по родните си места и то трайно. Коронавирусът ще мине и ще замине, земеделието ще продължава да ни храни. Може би трябва да преоценим стойностите в живота си“, разсъждава за поуките от кризата стопанката от Разградско. От Националната асоциация на зърнопроизводителите безусловно подкрепят усилията на земеделския министър Десислава Танева в големите търговски вериги да се предлага повече българска продукция.

На снимката

Директорът на болницата в Кубрат д-р Павлина Мичева с благодарност приема поредното дарение от Сдружението на зърнопроизводителите от Лудогорието. В лечебното заведение се нуждаят от защитни облекла, дезинфектанти и маски за многократна употреба.

Прочетена 2086 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта