Пандемията е под контрол, Великден е! Избрана

Работете и празнувайте спокойно, проблеми не се предвиждат!
Великден донесе добри новини на всички ни! Много от големите държави обявиха, че са поставили разпространението на пандемията от коронавирус под контрол! Франция, Италия, Испания, Германия обявиха, че постепенно започва разхлабване на карантинните мерки. Повечето европейски държави, сред които и най-поразените от коронавируса Испания и Италия, започват да вдигат блокадата и да отхлабват мерките, въпреки че заразата не стихва. Фабрики и различни предприятия отново отварят врати и стартират работа след двуседмична карантина. Германия започва да се връща към нормалния живот, след като скоростта на заразяване бе овладяна и вече един носител на вируса инфектира по-малко от един човек. В същото време Лекарският съюз в страната публикува своя план за изход от ограниченията и обяви, че вече няма опасност болниците да бъдат претоварени, като дори настоя това да става по-бързо, тъй като вече няма никаква опасност болниците да бъдат претоварени.
 
Председателят на лекарската камара Клаус Райнхард дори заяви, че отпускането на карантината е бавно и спокойно може да се ускори. "Няма никакви научни или медицински причини да задържаме ситуацията с мерките такава, каквато е сега", посочи той. Според него може да отпадне веднага забраната за контакти с хора извън семейството.
 
 
Още в същия ден два големи производителя на земеделска техника - CLAAS и John Deere съобщиха, че всичките им заводи са отворени и работят с пълен капацитет. Последваха ги и всички останали.
 
Автомобилните заводи също отварят врати. САЩ излиза от карантината и това означава, че царевицата за биоетанол също ще поскъпне. Животът постепенно, някъде по-бавно, другаде - по-бързо се връща към нормалния си ритъм.
 
И това не е чудно. Големите и сериозни компании трябва да произвеждат и ще го правят. Те имат поръчки и планове за изпълняване.
 
Fendt обяви, че неговите инженерни и изследователски екипи работят с пълна пара по разработването на нови модели трактори и обеща много изненади за земеделците наесен.
 
Европейската комисия призова страните членки за отваряне на границите, за да могат сезонните работници да се придвижват между страните. Зелените коридори работят безпрепятствено, а се очаква до лятото границите да се отворят, поне вътре в ЕС.
 
Дори и да има някакво забавяне в транспорта, големите фирми ще го предвидят и ще вземат мерки навреме. Никой няма да допусне международната търговия да спре. А коронавирусът все повече ще бъде поставен под контрол. Може да се налагат временни затягания на мерките, но това със сигурност няма да засегне земеделието, а и краят на пандемията е все по-близо и скоро ще остане в миналото.
Честит Великден! Христос Воскресе! Празнувайте и работете спокойно!
Земеделците са герои!
 
Гласът на земеделеца
Прочетена 504 пъти Последно променена в Неделя, 19 Април 2020 09:52
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта