Принц Чарлз: Кризата ни показа, че храната не се ражда с магия Избрана

Принц Чарлз почете усилията, които полагат британските фермери, за да произвеждат храна за хората по време на пандемията. "Кризата ни показа, че храната не се ражда с магия и земеделците не трябва да бъдат вземани като нещо подразбиращо се от само себе си и невидимо", казва принц Чарлз.
Земеделците са на предната линия по време на кризата, но някои от тях губят пазарите си, като производителите на мляко. Производителите на картофи във Великобритания също страдат от намалената консумация - поради затварянето на ресторантите. Принцът, който отдавна подкрепя земеделието и дори самият има ферма, казва че нацията има "дълг от благодарност" към земеделците и към всички участници в хранителните вериги.

"Това, което ни показа настоящата криза е колко силно сме зависими от земеделската общност и от хората, които работят в хранителните вериги - от полето до масата, казва още принцът в интервю за списание Country Life. И пита: Кога беше последният път, когато се замислихте кой е произвел чашата мляко, която пиете или зеленчуците в салатата, която ядете? Внезапно тези неща станаха важни и така трябва да бъде. Ако последните седмици ни научиха на нещо, то е, че не можем да приемаме нещата за сигурни. В тази страна 80 000 фермера, които произвеждат храната ни. Ден след ден те работят за нас и ние не можем да ги оставим сами в това". 

Принцът призова обществото да помогне на британските земеделци - всички, които могат да отидат на полето, да го направят - за да помогнат при събирането на реколтата. 

Прочетена 2065 пъти Последно променена в Сряда, 22 Април 2020 17:56
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта