Биопроизводителите с благодарствено писмо към МЗХГ Избрана

БЛАГОДАРСТВЕНО ПИСМО

От името на българските биоземеделци, Българска Асоциация Биопродукти изказва благодарност на министър Танева за решението да удължи кампанията за подаване на заявления за стопанската 2019-2020 година до 20.05.2020 г., с което биофермерите, неуспели да приключат своите заявления в рамките на последната седмица, няма да търпят санкции за закъснение.

Бихме искали също да изкажем благодарност на заместник министър Вергиния Кръстева, на целия екип от експерти във МЗХГ и ДФЗ, които оказваха съдействие за решаване на казуси и затруднения на биоземеделци при подаването на заявления по 12 часа на ден, както и на хилядите служители в земеделски служби, които работиха без почивни дни, с удължено работно време, за да може да се състои кампанията по подаване на заявления в извънредната ситуация, в която се намираме.

Надяваме се сътрудничеството да продължи и в следващите три седмици, в които ще могат да се правят корекции и да се добавя мярка 11 „Биологично земеделие“ към заявленията, които показваха грешки и бяха своевременно затворени, за да се спази крайния срок.

Усилията на Българска Асоциация Биопродукти са насочени към целта всички биологични фермери, които отговарят на условията за получаване на компенсаторни плащания по мярка 11, да могат да заявят био площите, животните и пчелните си семейства, за да може осигурените допълнителни 40 млн. евро за биоземеделие да постигнат целите си – справедливо разпределение между всички биосертифицирани фермери.

Надяваме се в края на кампанията, с общите ни усилия с МЗХГ, да постигнем тази цел и да няма биоземеделци, които да се чувстват огорчени и излъгани, независимо дали са членове на нашата асоциация.

БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ БИОПРОДУКТИ 

Прочетена 1159 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта