Лобита в Брюксел налагат търговски интереси на големите държави

В България нямаше публичен дебат за новата селскостопанска политика, за разлика от повечето държави в ЕС, твърди Юлия Григорова, координатор на Програма „Политики и зелена икономика“ на международната природозащитна организация WWF

Визитка

Юлия Григорова е национален координатор на WWF (Фонд за запазване на дивата природа) за България. Има богат опит в политиките за развитие на селските райони, включително по мерките от всички оси от Националната програма за развитие на селските райони за периода 2007 – 2013 г. Участва в работните групи на ЕК и е много активна в разработването и мониторинга на агроекологичните плащания в България.

Интервю на Лили Мирчева

  • Г-жо Григорова, според опита, който имате в работните групи по разработване на мерките от ПРСР, имат ли силата да променят решения на Европейската комисия гражданските организации?

    • Да, разбира се, аз го виждам на практика. Има граждански организации, които са много силни, застъпват определени елементи и ЕК се съобразява с техните искания.

    • Има ли пример от българската страна в това отношение?

    • Това, което за мен беше странно е, че в голяма част от страните-членка, процесът на обсъждане на Общата селскостопанска политика беше публичен. В България това не се получи. Позицията на държавата се виждаше след като бъде качена на сайта на Министерския съвет. На практика неправителствените организации нямаха достъп и възможност да повлияят на становището и не успяха да участват в политиката на страната ни по отношение на ОСП. 

  • Целия материал може да прочетете във вестник "Гласът на фермера"

    Абонаментната кампания за 2016 г. започва на 5 октомври, специална по-ниска цена ще има за всеки, който се абонира за цялата 2016 г. във всички пощенски станции с каталожен номер 843

Прочетена 2392 пъти Последно променена в Четвъртък, 01 Октомври 2015 12:41
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта