Несъществуващи прасета влязоха в предизборна битка Избрана

Едва ли някой ще се изненада, но и несъществуващите прасета влязоха в предизборна битка. Скромните 300 лева обезщетение на къща, заради умъртвените домашни прасета в зоните с Африканска чума, дойдоха дюшеш на кандидат-кметовете. Някои от сегашните, които отново ще се борят за топлия кметски стол, са подали списъците с чакащи за паричните компенсации, които отпусна правителството.

Колко са нарушителите, от земеделското министерство тепърва ще проверяват. Какъвто и да техният брой, свинщината е налице.

Въпреки, че според социологическите проучвания, българинът иска честен, местен и добър кмет, в тази кочина попадат и онези, които доброволно са се „вписали“ в опита за измама.

Друг е въпросът дали на стопани, които нерегламентирано отглеждат прасета, изобщо им се полага някакво обезщетение, пък макар било то и мизерно.

Тя рибата от главата се вмирисва. Парите ги дава правителството, за да потуши напрежението сред хората, кметовете по места защо да не усвоят целево?

Такава ни е цялата работа. Свинска. Затова, не си ли почистим първо собствената кочина, няма на кого да се сърдим, освен на себе си.

Анета Божидарова

Прочетена 1872 пъти Последно променена в Петък, 27 Септември 2019 14:22
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта