Започва ново самолетно заснемане на част от територията на страната, теренните проверки - през август

Започва ново самолетно заснемане на част от територията на страната за нуждите на Системата за идентификация на земеделските парцели, съобщи Министерството на земеделието, храните и горите (МЗХГ).
 
Облитанията ще стартират на 15 юни тази година, като е планирано да обхванат около една четвърт от територията на страната.
 
Заснемането през 2018 г. и е част от изпълнението на четиригодишен проект за изготвяне на нова цифрова ортофотокарта (ЦОФК) на цялата страна, който ще приключи догодина.
 
Изпълнителят е подготвил график, според който при благоприятни климатични условия, заснемането за 2018 г. трябва да приключи до края на месец юли и ще обхване основно части от областите Варна, Бургас, Шумен, Търговище, Сливен, Велико Търново, Габрово, Ловеч, Враца, София град, София област, Монтана, Перник и погранични с Република Турция райони в области Бургас, Ямбол и Хасково.
„Заснемането се извършва с два самолета, оборудвани с високотехнологични цифрови камери, осигуряващи необходимото качество на получената цифрова ортофото карта“, отбеляза министерството.
 
Според съобщението, в резултат на дешифрацията – разчитането, на новата ЦОФК, както и чрез отразяване на резултатите от теренни проверки, проведени през годината, ще бъде определен обхватът на специализирания слой „Площи, допустими за подпомагане” за кампания 2018 г. Теренните проверки ще започнат през август.
Прочетена 6144 пъти
Оценете
(1 глас)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта