Фермерите в Германия вече ще имат достъп до 5G мрежа на полето

Вече няма пречки фермерите в Германия  да получат достъп до последното пето поколение на мрежата за пренос на мобилни данни, съобщава topagrar, позовавайки се на думите на Бернд Шерер. Причина за забавянето според него са били проточилите се преговори. Необходимата инфраструктура за нуждите на дигиталното земеделие ще трябва да е на разположение на земеделските производители, и както обичат да казват в сектора, да е „изложена на вятъра” и да „покрие” обработваемите площи. „Без нужния мастерплан, но r без прагматизъм, нещата едва ли щяха да се получат”, подчерта Шерер.

За да се ускори изграждането на инфраструктурата за широколентов интернет, в Германия са се спрели на модел с отворена база данни (OpenAcessModel), който разделя предприятието, отговорно за изграждане на мрежата, от  доставчиците на услуги. Освен това, според него, всички трябва да се разделят с утопичната представа, че изграждането на инфраструктурата за достъп до широколентов интернет в селските региони е излишно. „Едно съвсем елементарно покритие на земеделските площи е напълно реалистично и е по-добре от нищо, а достъпът на доставчиците на интернет до физическата инфраструктура може безпроблемно да се уреди  чрез съответните договори”, разяснява експертът Херман Буиткамп.

Търговете за раздаване на честоти  отварят реални шансове пред големите компании за мобилни услуги да станат още по ефективни. „Желанието ни е да има бърз достъп до интернет навсякъде и за всички”, добавя той.

Според Бернд Шерер това, което липсва в момента, е ясен политически ангажимент за конкретна подкрепа. Раздаването на честотите във федералната република, което предстои през следващата година, трябва да бъде обвързано и с изграждане на съответната инфраструктура.

Прочетена 1301 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта