Осигурителният доход за стопаните вече е 400 лв.

Тази година земеделските стопани вече ще се осигуряват на 400 лева, като всички получени субсидии също подлежат на данъчно облагане. Максималният осигурителен доход на физическите лица вече е 3000, а минималният 560 лева, 

Ако подадем данъчната си декларация онлайн до края на януари, ще ползваме  отстъпка. Декларациите трябва да бъдат подадени и съответно данъците платени до края на април. Това може да стане по пощата, в офисите на данъчната администрация или онлайн.

"Ако си подадеш декларацията онлайн, може да се ползва отстъпка в размер на 5% от данъка за довнасяне, но не повече от 500 лева. За да се ползва отстъпката, трябва да бъдат спазени няколко неща. Да се подаде декларацията по електронен път в срок до 31 януари и целият дължим данък да бъде заплатен също в срок до 31 януари", обясни Боряна Георгиева от НАП на специална пресконференция днес.

"Всеки, който притежава електронен подпис или издавания безплатно от НАП персонален идентификационен код (ПИН), може да подаде данъчната си декларация безпрепятствено, използвайки електронните услуги. Очакваме тази година приблизително половината екземпляри от граждани и сумарно над 85% от всички документи, които получаваме, да бъдат обменени с клиентите ни по електронен път", посочи Росен Бъчваров.
 
До 500 лева стига глобата за неподадена данъчна декларация от граждани  и до 1000 лева за обявяване на неверни данни в нея, припомнят данъчните.

Прочетена 919 пъти Последно променена в Четвъртък, 10 Януари 2019 13:12
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

728x90 2

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта