Танева: Зам.-директорът на ДФЗ ще бъде освободена от длъжност Избрана

Парламентът прие със 121 гласа „за“ и 5 „против“ оставката на министър Румен Порожанов като министър на земеделието, храните и горите и назначи на негово място народния представител от ГЕРБ и председател на парламентарната земеделска комисия Десислава Танева. 
Танева положи клетва като министър на земеделието.
Десислава Танева заяви, че ще работи за изчистване на репутационните проблеми в министерството на земеделието, съобщава БТА. Според нея смяната на предшественика й става в пика на предизборната кампания - "изключително изострена, нетипична за едни европейски избори и със сигурност това дава отражение върху начина, по който се възприема смяната".

Танева посочи, че е нормално да има промени в политическия екип, респективно в ДФ "Земеделие", както и, че зам.-директорът на фонда Иванка Богданова-Мизова ще бъде освободена от длъжност.

"Ние сме коалиция. Всичко е предмет на разговори. Имам определени виждания, важното е решенията да се вземат в режим на диалог и убеденост на всички, че биха довели до търсените резултати", подчерта тя.

"Има много проблеми в земеделието. Това е най-тежкото ведомство. Със земеделие у нас се занимават над 100 хиляди души,има репутационни проблеми и трябва да ги решаваме", коментира министърът. Тя уточни, че въпросите ще се решават ежедневно, в краткосрочен и средносрочен план. Танева отбеляза, че в момента тече срокът за най-големия пакет за подпомагане на земеделските стопани - директните плащания, и тези въпроси не търпят отлагане.

"Аз съм човек, който е познат в администрацията, браншовите организации, включително и заради предишния ми мандат. Следвам политиките на открит диалог, на програма, на планиране", подчерта Десислава Танева.

Като стратегически действия тя ще следва управленската програма на ГЕРБ и Обединени патриоти в сектора. "Ние сме в пика на предизборната кампания. Очаквам каквото може върху даден факт да се насложи, измисли, съчини, и това да бъде "добре възприемано"" - така Танева отговори на въпрос дали се притеснява от персонални атаки срещу нея заради конфликт на интереси, имоти и др. Тя припомни, че била в частния земеделски сектор близо 14 години, доходите й са ясно декларирани. Те, по думите й, са били значително високи, особено за времето си и възрастта, на която е била. "Знае се къде живея, какво съм придобила, след влизането в политическия живот. Вече знаеш, че всичко, което би направил в тази посока, би се изтълкувало в обратен ред и нямам такива придобивки", увери тя.

В 44-то Народно събрание Десислава Танева беше председател на земеделската комисия. Най-вероятно решение за ново назначение в комисията ще има след евроизборите.

Прочетена 1239 пъти Последно променена в Сряда, 15 Май 2019 12:04
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта