Плащанията за земеделците продължават по план Избрана

Парите по Схемата за преразпределително плащане (СПП) ще бъдат преведени по график следващата седмица, а точно преди Великден ще бъдат направени зелените плащания.

Министърът на земеделието Десислава Танева съобщи това пред бТВ. Тя увери земеделските производители, че всички обявени срокове ще бъдат спазени, а администрацията в системата на министерството е подготвена за работа в условията на извънредното положение срещу разпространението на коронавируса.

Както е известно, бюджетът само по СПП е на стойност 109 млн. лв. Отделно по 16 мерки и подмерки от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) през тази година ще бъдат изплатени около 200 млн. евро.

Ето какво още каза министър Десислава Танева:

"В момента сме в период, в който се администрира най-големия пакет плащания на земеделските производители – близо 100 хил. души. Срокът за директните плащания без санкции за заявяването е 15 май. Искаме на всички да кажа като послание: осигурили сме всички условия за работа във всички служби при условията на днешното време с минимален контакт, със защитни средства – маски, дезинфектанти, минимално на всички въпроси които получавам за регистрация като земеделски стопани.

Уважаеми стопани, това може да направите и по телефона – мейл, който да дадете, само да заявите, че искате да сте регистрирани. Ние ще го направим, все едно дистанционно, а във времето напред, когато искате, вие можете да дойдете, да коригирате анкетната си карта.

Ние ще го направим с базата данни във ВетИС и в Модула за правни основания, който имаме. Регистрирани са за новата кампания малко над 55 хиляди земеделски стопани, което представлява две трети по принцип от земеделската общност годишно, която кандидатства. Няма повод за притеснения. Имах такива много запитвания.

До обяд на сайтовете на всички областни дирекции по земеделие ще има телефон, на който може да се обадите, да подадете мейл и да изпратите заявление в много свободен текст."

В отговор на въпрос за евентуални промени в срокове министър Танева декларира: "Нищо не се променя."

Тя отново подчерта, че националното производство на основни храни е напълно достатъчно за осигуряване на потреблението в страната и призова за социална изолация, тъй като това е засега единствената сигурна мярка за избягване на опасното заболяване.

Прочетена 10261 пъти Последно променена в Сряда, 18 Март 2020 11:06
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта