Хранителните продукти в Русия намаляват

 

В руските супермаркети хранителните продукти намаляват. В магазините са поставени табели, на които пише, че на човек може да бъдат продадени до пет килограма праскови, съобщава селскостопанското информационно обслужване (lid).

Afrucat, бизнес асоциация в каталунската търговия за плодове оповести, че планираните за следващите два месеца  70 000 тона плодове няма да бъдат изнесени за Русия. Възстановяването на пазарното равновесие ще струва около 20 милиона евро.

Междувременно, цените на плодовете продължават да падат. Търговци от Централна Европа направиха оферти за 40 цента за килограм. Всичко продадено под 65 цента за килограм е загуба за производителите, според представители на Afrucat.

Междувременно Москва проверява алтернативни източници за внос. Путин преговаря с египетското правителство за резширяване на вноса на агро-хранителни стоки с 30%, пише AgraEurope. От своя страна Русия иска да подкрепи развитието  на Египет с технически средства.

Към други страни, които не са загенати от забраната за внос, като Турция и наколко страни от Латинска Америка, ясно е отправено предложение за разширяване на вноса.

Междувременно, различни страни от ЕС, като Франция и Австрия, изискват от ЕС мерки за смекчаване на загубите за производителите, които не могат да доставят до Русия. Претенциите започват от компенсаторни плащания до проверка дали Русия не е нарушила правото на СТО*.

*Световна търговска организация

Източник: https://www.topagrar.com

 

Прочетена 1867 пъти Последно променена в Четвъртък, 21 Август 2014 17:54
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта