Русия частично отмени забраната за внос

Русия частично отмени забраната за внос на някои важни селскостопански продукти. Мляко, риба и семена от  ЕС, САЩ, Новрегия и Канада отново може да бъдат внасяни в Русия.

Според постановление публикувано в сряда, отново се разрешава вносът на жива сьомга и пъстърва от горе посочените страни. Разрешено е да се внася и безлактозно мляко и продукти, произведени от него, както и семена за картофи, лук, царевица и грах. Позволен е  и вносът на диетични продукти и хранителни добавки.

По този начин Москва иска да изпълни желанието на гражданите, които се нуждаят от тези продукти. Семената са нужни на правителството, за да осъществи програмата си за възстановяване на селското стопанство, съобщават медиите в страната. Необходимите разходи за реализацията й се оценяват на  1,07 млрд. евро за следващите пет години. Дори и да се реализира успешно, чрез нея вносът може де се покрие значително, но няма да може да се замести напълно, коментират правителствени източници.

Забраната за внос на хранителни продукти се отразява скъпо на Русия, съобщи новинарският канал Rossiya 24. „За да се покрият ембарговите стоки, до края на годината са необходими десетки милиарди рубли в подкрепа на местното селско стопанство“, каза министърът на земеделието Николай Фьодоров. През следващите години държавата ще трябва да се справи с разходи от около сто милиарда рубли.

Източник: https://www.topagrar.com

Прочетена 2287 пъти Последно променена в Четвъртък, 21 Август 2014 17:45
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта