Търговски бойкот: ЕС се фокусира върху помощите за сирене

Брюксел - комисарят по земеделие,  Дачиан Чолош,  очевидно взима мерки за пазара на млечни продукти. От взетите към момента мерки биха могли да се възползват предимно финландските и балтийските производителите на сирене.

Брюксел подкрепя европейските млекопроизводители заради руската забрана за внос на храни. Това съобщи еврокомисарят по земеделие Дачиан Чолош в петък в Брюксел.

По-рано представители на Комисията и на държавите-членки на ЕС обсъждаха последиците от руските ограничения за внос. По данни на Европейската комисия, проблеми с продажбите на сирене имат предимно финландските и балтийските производители. Както съобщи информационната  агенция ДПА, в средата на следващата седмица властите в Брюксел може да гласуват нови мерки за стабилизиране на пазара.

Покриване на разходите за съхранение на сирене, мляко на прах и масло

Вероятно е,  Комисията да поеме напълно или частично разходите за съхранение на сирене за период от три до шест месеца. Така ще се предотврати рязкото падане на цените и свръхпредлагането.

Ако са засегнати само краткосрочно трайни сирена, Брюксел може да помогне и за съхранението на мляко на прах и масло. По-рано тази седмица,  Европейската комисия обяви бюджет от 125 милиона евро за подпомагане на пазара на производителите на почти 20 крайно нетрайни плодове и зеленчуци.

Източник: http://www.agrarheute.com/

Прочетена 2056 пъти
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта