Овошките в малкия двор

 

Освен за плодове, служат и за декорация

Дори и ако разполагате със съвсем малка градинска площ, винаги ще се намери местенце за няколко овошки. В повечето случаи в малки градини дръвчетата служат и за оформяне на пейзажа. Като цяло овошките растат доста бързо и ако се грижим добре за тях, могат да изглеждат подредени и да допълват картината.

Ябълките са лесни за отглеждане

Когато ги отглеждаме на малко пространство, те трябва да са на разстояние 1,2-1,8 м една от друга. Но за сметка на това по-малки дръвчета като череша, слива, кайсия и праскова могат да се посадят между ябълките, като един вид филтър.

Ябълковото дърво е най-желаното дръвче за декоративно градинарство. Може да се посади назад или отстрани на поляната, или дори в центъра, ако е подрязана така, че стволът да израства достатъчно нависоко, за да оставя достатъчно място отдолу. Обикновено ябълките трябва да се изрязват, така че стъблото да се разклонява на 1,2 м до 1,8 м над земята, за да могат клоните да са ниски.

Други дръвчета

Крушата, прасковата, сливата, кайсията и черешата могат да бъдат отглеждани в повечето домашни градини. Тяхната роля при оформянето на пейзажа е предимно като фон в дъното на ливадата или на зеленчуковата градина.

При ограничени пространства, могат да бъдат засадени дървета-джуджета от различен вид. Възможно е също и да се засадят дръвчетата, така че да растат срещу стена, висока ограда или подпора на асма, като по този начин плодовете се принуждават да растат, както при лозата.

 

Прочетена 6525 пъти Последно променена в Петък, 13 Септември 2013 14:42
Оценете
(0 гласа)

Оставете коментар

Моля, попълнете всички полета означени със звездичка (*). Не се допуска HTML код.

logo naz

 

 

гр. София 1124, ж.к. Яворов, бл.8, вх.В, ет.1, ап.1
Е-мейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: (+359) 02 846 43 33
Факс: (+359) 02 846 42 33

  Фейсбук страница на "Гласът на земеделеца"
  Фейсбук страницата на "Пчела и кошер"


Контакти | За реклама | За нас | Условия

Етикети Kaрта на сайта